Echipamente iSea

Într-o piață extrem de concurențială, pentru a-și păstra competitivitatea, un producător trebuie să investească în tehnologie performantă, dar în același timp trebuie să aibă resursele financiare necesare pentru a o putea face. Din acest motiv, Polisea s-a orientat în a cuprinde o gamă de produse care să acopere integral automatizarea proceselor tehnologice din sala de croit, dar și să ofere soluții adaptate bugetului de investiții al oricărui tip de client și volum de producție. Produsele nu se canibalizează reciproc, fiind complementare nu doar ca aplicații, dar și ca nivel de prețuri cu produse de marcă pe care Polisea le comercializează sau le-a comercializat în trecut. De aceea, fără să facă rabat la calitate, Polisea oferă produse proprii fabricate OEM sau realizate în colaborare cu alte firme, toate adunate sub marca proprie iSea. Pentru aceste produse se asigură aceleași servicii post vânzare profesionale și de calitate ca pentru orice alt produs pe care Polisea îl comercializează.

Sub marca proprie iSea sunt adunate echipamente destinate sălilor de croit, dar și soluții software al căror scop este creșterea productivității și reducerea costurilor de producție pentru clienți. Iar gama se extinde permanent…

Gerber Technology, a Lectra company

Gerber Technology este de peste 50 de ani unul dintre liderii mondiali în producția sistemelor avansate pentru proiectarea și croirea automată asistate de calculator (CAD/CAM) a bunurilor din materiale flexibile și care se asamblează prin coasere sau lipire. Având peste 25.000 de clienți în toată lumea, echipamentele sale sunt destinate unor domenii de activitate diverse cum sunt cel al confecțiilor textile, materialelor compozite, ambalajelor, mobilierului tapițat, textilelor tehnice sau producției de componente pentru mijloacele de transport auto, aeronautic sau naval.

Soluțiile Gerber Technology acoperă integral lanțul de producție a bunurilor din materiale flexibile, pornind de la programele software destinate proiectării și editării tiparelor sau încadrărilor, continuând cu sisteme de digitizare sau plotare, managementul ciclului de producție, șpănuire automată și terminând cu croirea/debitarea automată a materialelor flexibile într-unul sau mai multe straturi.

Soluții CAD/CAM

Polisea s-a impus ca unul dintre cei mai profesioniști și serioși furnizori de soluții de proiectare asistată de calculator și de echipamente automate în sectorul croirii și debitării pieselor din materiale flexibile. În această categorie se înscriu soluții avansate pentru o gamă diversă de industrii cum sunt cea a confecțiilor și tricotajelor, industria mobilierului tapițat, producția de interioare în domeniul automotive (scaune, volane, finiții etc.), dar și o largă paletă a industriilor producătoare de bunuri din materiale compozite. Fie că este vorba de de țesături, tricot, piele naturală sau artificială, vinilin, fibră de sticlă sau carbon, kevlar etc., cu siguranță Polisea poate oferi soluția optimă de pachete de proiectare a formelor și/sau de croire efectivă.

Gama de produse din această categorie include și echipamente de tăiat din rolă, de șpănuit/stivuit foi prin tragere din rolă și tăiere transversală sau longitudinală.

Croire automată

Familia echipamentelor Eastman de croire automată a materialelor flexibile cuprinde utilaje care croiesc rapid, cu mare precizie și repetabilitate materiale dispuse într-un strat, în câteva foi și multi-strat. Pot fi tăiate materiale folosite în sute de tipuri de aplicații, inclusiv materiale dovedit a fi dificil sau chiar imposibil de tăiat folosind echipamentele altor producători.

Echipamentele sunt disponibile într-o gamă variată de lungimi și lățimi încât să satisfacă orice tip de producție, de le prototipuri, unicate sau producție de serie. Echipamentele sunt configurabile, putându-li-se atașa tot felul de dispozitive opționale care să permită adaptarea la specificul aplicației, și astfel să asigure o productivitate și calitate superioare.

 

Gama soluțiilor speciale include:

■ Marcarea și etichetarea pieselor
■ Materiale voluminoase și densitate redusă
■ Materiale groase sau rigide
■ Lipirea muchiilor pt. evitarea destrămării
■ Tăiere în unghi
■ Detecția defectelor – piele naturală
■ Lățimi și lungimi la cerere pt. aplicații speciale

Croire manuală

Denumirea Eastman a devenit standard și sinonimă mașinilor de croit și tăiat manual încă din 1888, așa cum Xerox desemnează în limbaj comun un echipament de copiere a documentelor. Mașinile Eastman sunt proiectate să taie o gamă diversă de materiale, de la cele tradiționale până la cele mai noi folosite în industria bunurilor flexibile astăzi. Fabricate folosind cele mai moderne tehnologii, componente de înaltă calitate și personal cu înaltă calificare, mașinile permit tăierea oricăror forme, de la cele simple până la cele complexe.

 

■ Cuțite drepte – sunt proiectate cu cuțit vertical pendular de mare viteză și permit tăierea multi-strat în grosimi mari
■ Cuțit cu disc – se folosesc la tăierea în linie dreaptă sau curbe cu rază mare
■ Foarfeci circulare – permit tăierea încadrărilor, formelor de un singur tip sau a mostrelor. Soluția ideală pentru croirea de serie mică.
■ Cuțite de capăt de șpan – Folosite la tăierea foilor în șpanuri realizate manual
■ Dispozitive de Găurit/ Marcare/ Aplicații speciale – Folosite pt. realizare de butoniere, pense sau alte marcaje; perforarea tiparelor, fâșiere etc.

Software

Suita EastmanPRO este un pachet software sofisticat și inteligent care constituie „coloana vertebrală” a tuturor integrărilor de soluții automate Eastman. Pachetul oferă căi de creștere a productivității valorificând la maxim potențialul echipamentului fizic. Suita este gândită modular permițând oricând adăugarea de noi facilități și funcții, ajutând operatorul să își atingă rapid și cât mai bine obiectivele de producție.

 

■ Configurează-ți suita – Investește doar în modulele de care ai nevoie, când ai nevoie
■ Funcții diverse și complete de proiectare, plasare sau digitizare pt. o gamă diversă de industrii și aplicații
■ Contracte de upgrade și suport tehnic disponibile la cerere
■ Training la sediul Polisea, al beneficiarului sau online
■ Intuitiv și interfață ușor de înțeles
■ Disponibil în mai multe limbi
■ Posibilitatea integrării cu cititoare de coduri de bare
■ Posibilitate de integrare în sisteme ERP existente folosind scripturi predefinite

Croire Automată. Auto-cuttere.

Sistemele de croire automată iSeaCut sunt fabricate OEM de unii dintre cei mai importanți producători mondiali de astfel de echipamente din Asia și Europa. Asamblate în China sau în UE, au fost proiectate în Japonia sau Italia și sunt fabricate folosind componente de înaltă precizie și calitate de la cei mai importanți furnizori de componente fie că vorbim de motoare, convertizoare de frecvență, pneumatică, plăci electronice sau piese și subansamble mecanice. Spre deosebire de alți producători care folosesc componente proprietar, sistemele iSeaCut au avantajul că în majoritate folosesc componente standard, fapt ce permite un cost redus, dar și mai multe surse de aprovizionare.

Șpănuit & derulat iSea

Echipamentele din familia iSea SPREAD asigură operațiile de șpănuire semi-automată sau automată fără tensionare și cu aliniere perfectă a materialelor din rolă sau pliate. Se pot șpănui materiale din role cu greutate începând de la maxim 60 kg până la 250 kg și diametre de la maxim 40 cm până la 120 cm. Familia iSea FEED include derulatoare de rolă pentru croirea pe echipamente mono-strat. Gama de mașini de șpănuit este completată de o varietate bogată de mese de șpănuit conveiorizate sau statice, cu sau fără pernă de aer, din gama iSea TABLE.

iSeaPlotCut

Echipamentele iSeaPlot și iSeaPlotCut sunt destinate desenării tiparelor, modelelor sau încadrărilor, dar și tăierii sau debitării acestora. Gama cuprinde mai multe modele variate de plottere, de la cele destinate producției și desenării la scara 1:1 a încadrărilor, motiv pentru care sunt disponibile până la lățimi de 2,2m, până la echipamente destinate obținerii tiparelor în format fizic din carton sau plastic. În gama de modele se regăsesc atât plottere cu pix sau jet de cerneală și cuțit sau chiar freză care pot să deseneze, dar și să decupeze/frezeze tipare din hârtie, plastic sau carton, inclusiv matrițe pentru noile sisteme de cusut automate, cât și echipamente doar pt. desenare.

iSeaID

Sistemul iSeaID de etichetare și identificare a pieselor croite este destinat eliminării folosirii hârtiei de plotter imprimată cu informațiile necesare pt. recunoașterea fiecărei piese sau pachet de piese în cazul croirii automate simplu sau multi-strat. Acest sistem este proiectat și dezvoltat de către firma Polisea în colaborare cu o firmă specializată de software.