Croire manuală

Devenite standard al industriei încă din 1888, dispozitivele electrice de tăiere și debitare Eastman sunt destinate tăierii unei game foarte variate de materiale, de la cele tradiționale la cele moderne, de uz personal sau industrial disponibile astăzi pe piață. Fabricate folosind cele mai moderne tehnologii, înglobând componente de calitate superioară și personal de producție cu înaltă calificare, aceste dispozitive pot tăia de la forme simple, până la cele complexe sau chiar imbricate.

Cuțite și foarfeci electrice

Cuțitele și foarfecile electrice sunt destinate tăierii materialelor într-un singur sau cel mult căteva straturi. Acestea se pot prezenta fie sub formă de coală sau cupon, fie se pot tăia direct din rolă derulată de un derulator pentru a evita tensionarea materialului, sau chiar prin tragerea directă a materialului de către cutter. Materialele care se pot croi într-o singură foaie sunt diverse, de la material textil la materiale compozite gen fibră de carbon sau fibră de sticlă, kevlar, vinilin, piele artificială și naturală, mochetă, cauciuc etc. Această grupă cuprinde următoarele modele:

■ Cuțite drepte – Dispozitive de tăiat cu cuțite pendulare de mare viteză destinate debitării pieselor dispuse în șpanuri de diferite grosimi
■ Cuțite cu disc – Folosite în pre-debitare sau tăierea în linie dreaptă sau curbe cu rază mare
■ Foarfeci rotative – Tăierea rapidă a încadrărilor imbricate, unicate sau mostre. Soluția ideală în croirea în cantități mici
■ Cuțite cap de șpan – Asigură tăierea rapidă, eficientă și precisă a capetelor de șpan cu reducerea la maxim a rezervelor de material.

Cuțite drepte

Gama Eastman a cuțitelor drepte verticale sunt referința și standardul în domeniu de mai bine de 120 de ani. Modelele Eastman 629X and 627X de tăierea a țesăturilor de orice fel asigură performanțe optime indiferent că taie forme imbricate în curbe cu rază mică sau piese mari, cu perimetre în linii drepte lungi. Cuțitele verticale Eastman taie la fel de bine denim sau mătase, bumbac sau tricot, echipament pt. navigatori sau sintetic, fibră de sticlă sau textile tehnice, ușor și fără efort.

Produsele din această categorie sunt disponibile într-o gamă variată funcție de cursa cuțitului, înălțimea utilă și configurații de alimentare electrică pentru a da posibilitatea clientului să facă cea mai bună alegere în funcție de aplicația sa specifică. Gama cuprinde următoarele modele:

Optimizează procesul de producție.
Eastman Eagle C-125 ajută la creșterea productivității și optimizează procesul de producție. Rapoartele care sunt generate de sistem ajută la urmărirea productivității, consumurilor și permit urmărirea atentă a timpilor de producție la nivel de comandă, operator, schimb de lucru ș.a.m.d.

Ușurința în exploatare crește productivitatea.
Eastman Eagle C-125 dispune de o interfață ușoară și intuitivă pe care o poate înțelege rapid și un operator începător. Acest fapt reduce eroirile și scade timpul de învățare.

Extinderea ușoară a capabilităților.
Eastman Eagle C-125 dispune de un set bogat de opțiuni care pot fi adăugate de la bun început sau ulterior, pe măsură ce crește complexitatea producției. Astfel de opțiuni includ posibilitatea inscripționării de informații pe piesele croite sau tăierea pe contur a materialului preimprimat.

Eficiență energetică.
Eastman Eagle C-125 poate fi dotat cu control automat al nivelului de vacuum, fapt care înseamnă ajustarea nivelului funcție de material și reducerea acestuia pe perioada în care echipamentul este în așteptare. În acest mod se obțin economii importante în consumul de energie electrică și implicit cu costurile de exploatare.

Cuțite cu disc

Când Eficiența și Randamentul devin un Cerc!

Cuțitele circulare Eastman sunt folosite pentru debitarea în linie dreaptă sau curbe cu rază mare. Acestea sunt destinate unei game diverse de aplicații, de la croirea celor mai fine mătăsuri până la cele mai dure materiale industriale. Disponibile în cinci dimensiuni ale discului de tăiere, puteri diferite și rapoarte de transmitere optime, cuțitele cu disc sunt cea mai bună soluție în debitarea în linie dreaptă. La alegerea dispozitivului potrivit, trebuie ținut cont că un disc cu diametru cât mai mic asigură o manevrabilitate superioară, dar trebuie avută în vedere și grosimea maximă a șpanului care va fi necesar a fi croit la un moment dat.

Învățare rapidă.
Fiind gândit să ofere o interfață ușoară și intuitivă pentru operare, trecerea de la croirea manuală la cea automată se face rapid și fără probleme deosebite fără să fie nevoie de un personal cu o calificare specială.

Croire precisă.
Fixarea materialului pe masa de tăiere a S-125 se face cu vacuum și este fermă, asigurând astfel o calitate ridicată a croirii.

Mai multe operații cu un singur cap de tăiere.
DCS-2500 este dotat cu trei suporturi de scule pe care se pot monta simultan cuțit circular, cuțit drept, dorn sau sculă pentru crestături. În dotare este prevăzut și un pix pentru adnotări pe piese.

Foarfeci rotative

Putere maximă de tăiere pe care o ții în palma mâinii!

Înlocuiește oboseala tăiatului la foarfeca de croitorie cu foarfecile electrice rotative Eastman – proiectate să ofere putere maximă de tăiere, versatilitate și manevrabilitate în tăierea manuală. Aceste foarfeci atât de ușor de folosit se pretează unei game largi de aplicații de tăiere: se pot tăia rapid încadrări, tipare sau mostre începând de la țesături tradiționale, până la materiale compozite de uz industrial. Foarfecile rotative sau cuțitele circulare de mici diomensiuni Eastman  permit debitatrea rapidă a comenzilor mici în diferite industrii ale materialelor flexibile, iar varietatea mare de lame asigură adaptarea perfectă la materialele de tăiat.

Învățare rapidă.
Fiind gândit să ofere o interfață ușoară și intuitivă pentru operare, trecerea de la croirea manuală la cea automată se face rapid și fără probleme deosebite fără să fie nevoie de un personal cu o calificare specială.

Croire precisă.
Fixarea materialului pe masa de tăiere a  se face cu vacuum și este fermă, asigurând astfel o calitate ridicată a croirii.

Mai multe operații cu un singur cap de tăiere.
Este dotat cu trei suporturi de scule pe care se pot monta simultan cuțit circular, cuțit drept, dorn sau sculă pentru crestături. În doatre este prevăzut și un pix pentru adnotări pe piese.

Cuțit cap de șpan

Increase Versatility. Reduce Waste.

The Eastman series of Falcon end cutters provide fast, efficient and accurate end cuts in a wide range of pliable materials. Drastically reducing the waste that ends up on the cutting room floor, the Falcon series eliminates the need for excess selvage. Available to cut 48-144 inch wide material (1.22 – 3.66m), these systems are known for their quality, versatility and ease of use. The range of models and configurations ensures that Eastman has the right equipment for your material and specifications.

Grad ridicat de utilizare a pielii.
COMBI ROUTER asigură datorită motoarelor matematice de plasare, de până la 250 de ori mai puternic decât versiunile anterioare, cel mai ridicat grad de utilizare a pielii, practic obținând mai multe piese dintr-o singură bucată.

Cea mai recentă tehnologie digitală.
În doar câteva secunde, pielea este scanată și sunt identificate zonele cu defecte folosind tehnologia software ce prelucrează imaginea oferită de o cameră foto plasată deasupra mesei de croire.

Monitorizează și îmbunătățește procesul de croire.
Toate informațiile despre procesul de croire sunt stocate încât pot fi folosite pentru identificarea operațiilor care pot fi îmbunătățite. Sunt deasemenea înregistrate date despre piei, inclusiv suprafețele utile, dar și cele cu defecte.

Productivitate și fiabilitate ridicate.
COMBI ROUTER a fost proiectat cu cât mai puține piese în mișcare supuse uzurilor, robust și simplu, încât riscul de defectare să fie cât mai scăzut, iar depanarea să se poată face rapid.

Adaptat tipului de aplicație.
COMBI ROUTER poate fi comandat cu cap de tăiere cu lamă circulară, ideal pentru piese de dimensiuni relativ mari și unde este nevoie de viteză ridicată (industria mobilei sau scaunelor auto), sau cu cap de tăiere oscilant în tehnologia laser, care taie rapid și precis piese de dimensiuni reduse și cu forme complexe. Capul laser asigură productivitate ridicată pentru că nu mai necesită extragerea cuțitului din material și elimină supra-tăierile sau "agățătoarele".

Alte aplicații

În această gamă sunt incluse mașini și dispozitive destinate următoarelor operații:

■ Găurire/Marcare/Aplicații speciale – Marcarea de butoniere, pense sau alte marcaje; perforarea tiparelor, împachetare, tăierea de fâșii sau producția de cârpe.

Găurire și marcare

Marked for Success.

Eastman drills and marking machines work through numerous layers of material allowing for easy buttonhole, darts or other markings. The machines are available in both hot and cold configurations, with a variety of drills, awls and choice of tips. Eastman also manufactures a large selection of special application products for pattern perforating, bundling, strip cutting and rag manufacturing.

Ușor de folosit.
Nu există niciun alt cutter mai ușor de folosit. Interfața cu operatorul îl ghidează permanent operatorul în procesul de tăiere încât acesta învăță să-l utilizeze în doar câteva ore, chiar dacă nu are nicio experiență anterioară, mesajele sugestive ghidându-l în rezolvarea oricăror probleme apărute la tăiere.

Productivitate ridicată.
Pregătirea rapidă și auto-ajustarea automată a parametrilor permit operatorilor să înceapă tăierea rapid și să obțină o eficiență ridicată. Productivitatea şi fluxul tehnologic mai bune vor creşte numărul de piese croite şi vor scurta timpul de execuţie.

Rezultate optime de la prima încercare.
Raptor asigură un raport optim între viteza de tăiere şi calitatea părţilor. Acesta analizează specificul fiecărei comenzi şi își ajustează automat parametrii pentru a maximiza viteza şi optimiza calitatea, oferind piese tăiate perfect de la bun început.

Timp ridicat de funcționare neîntreruptă.
Proiectarea simplă combinată cu cea mai recentă tehnologie disponibilă în piață au condus la obținerea celui mai fiabil sistem de croire de pe piață. Utilizarea motoarelor electrice fără perii, a controlului distribuit sau a tehnologiei inovatoare de ascuțire permit timpi de staționare din cauză de defect sau pentru înlocuirea pietrelor de ascuțire reduși la maxim.

Măsoară ceea ce contează.
Rapoartele disponibile în interfață ajută managerii să identifice modalitățilede eficientizare a proceselor de lucru, raportând date ușor de înteles precum timpul total de tăiere, timpul de așteptare, timpul dintre comenzi, totalul de piese tăiate și multe altele.

Aplicații speciale

Gama de aplicații speciale se referă la producția de cârpe, tăierea de panglici sau fâșii etc.

Ușor de folosit.
Nu există niciun alt cutter mai ușor de folosit. Interfața cu operatorul îl ghidează permanent operatorul în procesul de tăiere încât acesta învăță să-l utilizeze în doar câteva ore, chiar dacă nu are nicio experiență anterioară, mesajele sugestive ghidându-l în rezolvarea oricăror probleme apărute la tăiere.

Productivitate ridicată.
Pregătirea rapidă și auto-ajustarea automată a parametrilor permit operatorilor să înceapă tăierea rapid și să obțină o eficiență ridicată. Productivitatea şi fluxul tehnologic mai bune vor creşte numărul de piese croite şi vor scurta timpul de execuţie.

Rezultate optime de la prima încercare.
Talon asigură un raport optim între viteza de tăiere şi calitatea părţilor. Acesta analizează specificul fiecărei comenzi şi își ajustează automat parametrii pentru a maximiza viteza şi optimiza calitatea, oferind piese tăiate perfect de la bun început.

Timp ridicat de funcționare neîntreruptă.
Proiectarea simplă combinată cu cea mai recentă tehnologie disponibilă în piață au condus la obținerea celui mai fiabil sistem de croire de pe piață. Utilizarea motoarelor electrice fără perii, a controlului distribuit sau a tehnologiei inovatoare de ascuțire permit timpi de staționare din cauză de defect sau pentru înlocuirea pietrelor de ascuțire reduși la maxim.

Măsoară ceea ce contează.
Rapoartele disponibile în interfață ajută managerii să identifice modalitățilede eficientizare a proceselor de lucru, raportând date ușor de înteles precum timpul total de tăiere, timpul de așteptare, timpul dintre comenzi, totalul de piese tăiate și multe altele.