Lidem

Compania spaniolă LIDEM proiectează și fabrică de peste 25 de ani echipamente destinate sectoarelor textile, plastice și reciclarea deșeurilor. Parteneriatul cu această companie ne permite să oferim pe piața locală trei categorii importante de utilaje:

  • mașini de debitat din rolă benzi sau panglici;
  • mașini de tocat sau măcinat destinate reciclării deșeurilor textile, din plastic, hârtie și carton sau alte materiale;
  • mașini de șpănuit și stivuit din role sau pliat de mare productivitate, atât pentru materiale ne-elastice, dar și elastice într-un anumit grad.

Mașini de tocat și măcinat deșeuri

Mașinile pentru tocat și măcinat deșeuri sunt potrivite pentru o varietate largă de materiale țesute și nețesute (bumbac, mătase, poliester, acrilic, spandex, nylon, poliamidă, pluș, denim, piele, stretch) sau din pâslă, burete, covoare și carpete, funii, saci, hârtie, folii plastice, PET-uri, etc.

Măcinarea și tocarea se pot face atât în scopul reciclării ulterioare a materialelor, dar și pt. folosirea lor ca umplutură în diverse aplicații cum sunt saltele, fotolii, perne, pilote ,etc.

LIDEM produce trei tipuri de astfel de mașini, în gama ROTATOR – de capacitate mare, respectiv gama TRITURATOR - pentru capacități de prelucrare mici-medii.

TRITURATOR COMPACT

Mașini compacte de tocat și măcinat deșeuri TRITURATOR MT au capacitate de prelucrare maximă între 100 și 250 Kg/oră, funcție de model, tipul de material folosit, finețea de tocare și modul de utilizare in aplicatiile clientului. Tocătoarele din seria MT au o lățime de alimentare de până la 300 mm și permit tocarea de materiale mai mici, pre-taiate, iar dimensiunea tocăturii obtinute poate fi între 10 și 40 mm. Sunt fabricate în trei modele, MT/7.5, MT/10, respectiv MT/15 si au suflante de evacuare a tocaturii intre 1 si 4kW. Masinile TRITURATOR permit tocarea sau măcinarea de materiale atât în vederea reciclării, dar și ca umplutură în aplicații diverse, precum saltele, perne, pilote, jucării, tapițerie etc..

TRITURATOR - CAPACITATE MEDIE

Mașinile de tocare deșeuri din gama TRITURATOR TR asigură performanțe foarte bune la tocarea unei mari diversități de materiale nemetalice, fiind mașini de productivitate medie-mare – până la max. 1500 kg/oră, funcție de materialul prelucrat, configurația de alimentare, modul de lucru & întreținere și dimensiunile sitei de evacuare. Mașinile Triturator TR pot fi utilizate pentru diverse tipuri de materiale textile (bumbac, in, mătase, poliester), materiale nețesute și pâslă (TST, TNT), sau altele sintetice cum ar fi: vinil, bannere, pânză canvas, fibră de sticlă, viscoză, big-bags, etc., inclusiv pentru lână naturală, burete sau plastice. Tocătoarele din seria TR au o lățime de alimentare de 550 sau 870 mm și permit tocarea de materiale cu dimensiuni mai mari, iar tocătura obtinuta poate fi între 10 și 40 mm.

ROTATOR - CAPACITATE MARE

Familia ROTATOR cuprinde mașini cu capacitate mare de prelucrare, pana la max. 10.000 kg/oră (funcție de model, materialul prelucrat sau reglajele de taiere ale masinii). Finetea de tocare-taiere poate fi intre 20-80 mm sau 80-140 mm si se obtine prin reglarea vitezei de avans a benzii care transportă materialul în zona cuțitelor rotative compuse din mai multe lame de tăiere (reglaj care se face comod din panoul central de operare) si prin viteza de rotatie a capului de taiere. La final, materialul tocat-taiat este evacuat pe o banda conveiorizata către zona de colectare. Tocatoarele-taietoare din gama ROTATOR sunt de doua tipuri, CRS5 sau CRS8, cu lățimi de lucru de 550 sau 870 mm.