Aplicații Speciale

În această categorie sunt incluse câteva soluții pentru problemele pe care le pot întâmpina în producția de nișă diverși fabricanți. Sunt incluse aici soluții pentru potrivirea materialului în dungi sau carouri, soluții de identificare și etichetare, echipamente Veith sau în combinație Veith-Gerber, precum și soluții exclusive de la Gerber Technology pentru aplicații specifice sau optimizarea unor operații speciale.

Sistem de potrivire AutoMatch™

Croirea materialelor în carouri, dungi sau cu model repetitiv tip stea în 5 colțuri, precum și corectarea erorilor de așezare sau a distorsiunilor sunt o provocare din punctul de vedere al eficienței și productivității pentru producătorii de mobilier tapițat sau confecții, incluzând aici producătorii de costume pentru bărbați sau cămăși. Din acest motiv, Gerber Technology vine în rezolvarea acestei probleme oferind soluția de potrivire automată, AutoMatch™. Sistemul este compus dintr-un cutter mono-strat tip GERBERCutter Z1, o cameră foto performantă montată direct pe plafon sau pe un portal și un software care asigură procesarea imaginilor digitale și generarea datelor de tăiere corespunzătoare către auto-cutter.

Crește productivitatea cu până la 75%.
Soluția completă AutoMatch™ poate asigura creșteri de până la 75% ale productivității și reduce costurile de manoperă cu până la 50%, putând fi deservit de un singur lucrător.

AutoMatch este viitorul în croirea cu potrivire.
Explicat în câteva cuvinte, sistemul AutoMatch "fotografiază" materialul și apoi îl transformă într-o imagine digitală pe care o folosește în a "ajusta" datele de croire încât să asigure suprapunerea imaginii reale peste cea "teoretică", eliminând astfel automat erorile de așezare sau variațiile de repetare ale desenului materialului împreună cu corecția eventualelor distorsiuni.

Avantajele AutoMatch:

  • AutoMatch crește precizia potrivirii pentru majoritatea pieselor
  • Asigură corecția automată a erorilor și distorsiunilor modelului imprimat al materialului
  • Captarea imaginii se face pentru  întreaga lățime a materialului într-o singură fotografie, asigurând precizia imaginii reale
  • Timpul de învățare pentru operatori și durata operațiilor de pregătire și lansare a ciclului de croire sunt reduse mulțumită unei interfețe operator și secvențe a operațiilor intuitive
  • Reduce costurile de manoperă și cele operaționale prin eliminarea folosirii consumabilelor de tip hârtie subșpan sau folie

MOBILIER TAPIȚAT

COSTUME BĂRBAȚI

ContourVision

Sistemul ContourVision™ Scan-To-Cut este destinat producătorilor care au nevoie să croiască din rolă în jurul conturului pretipărit odată cu un imprimeu sau existente fizic, cum este cazul preșurilor auto sau a celor de șters pe picioare prevăzute cu o ramă de cauciuc. Din punct de vedere practic, este o opțiune instalabilă pe un cutter simplă-foaie tip Z1 care permite scanarea materialelor textile preimprimate și croirea automată pe contur, fără a necesita încadrări făcute anterior. Procesele de scanare și croire se petrec în paralel, fapt ce permite atingerea unei viteze impresionante de până la 1,1m/sec.

Economisește timp. 
Scannerul captează imaginea simultan cu avansul pe masa conveiorizată de croire și o trimite modului software spre prelucrare. Procesarea imaginii în sensul depistării conturului este deosebit de rapidă, încât ea se petrece simultan cu avansul materialului în fereastra de croire, fără a fi necesare opriri în vederea terminării prelucrării. În urma prelucrării se generează automat fișierul de croire, evitând necesitatea ca acesta să fi proiectat anteriro, iar procesul de croire începe practic imediat.

Economii de material. 
Fiind deosebit de precis, sistemul ContourVision înlătură pierderile de material. Programul de ghidare a croirii este suficient de inteligent încât corectează automat orice erori de aliniere sau deformare a materialului fie în formă de arc de cerc, fie de oblicitate.

Etichetator Infomark

Etichetatorul InfoMark este un sistem destinat identificării pieselor croite prin aplicarea de etichete autoadezive imprimate cu informații la alegerea operatorului. Acest echipament a cunoscut mai multe îmbunătățiri de-a lungul timpului, varianta actuală fiind un dispozitiv care se montează pe mașinile de șpănuit din familia XLs încât elimină dezavantajul generației anterioare pentru care imprimanta era instalată pe capul de croire și astfel procesul de etichetare presupunea întreruperea ciclui de croire până la finalizarea aplicării etichetelor din fereastra de croire, fapt ce avea influență negativă asupra timpului total de croire.

Reduce costurile.
Cel mai important avantaj al etichetatorului InfoMark este că elimină necesitatea folosirii hârtie de ploter în vederea identificării pieselor croite. Acest fapt produce economii importante nu doar cu costurile hârtiei, dar și ale consumabilelor folosite în vederea imprimării sau timpului necesar pentru aceste operații.

Ușor de integrat și folosit.
Informația care se dorește a fi imprimată pe etichete este specificată în sistemul de proiectare și se regăsește în datele de croire. Sistemul acceptă date generate nu doar cu programul Gerber AccuMark, ci și de cele mai răspândite sisteme de proiecare CAD.

Etichetator ZipJet

Etichetatorul cu jet de cerneală ZipJet uşurează identificarea pieselor prin tipărirea de text alfa-numeric sau coduri de bare direct pe material în timpul procesului de croire. Inscripționarea este de tip permanent sau semi-permanent. Imprimarea se face folosind cartușe HP la dimensiunea de 1/2 x 1/4 inch și o rezoluție de 300dpi. Este disponibil ca opţiune pentru cutter-ele mono-strat. Se recomandă testarea prealabilă a imprimării pe materialele care urmează a fi folosite.

Crește productivitatea.
Inscripționarea directă pe piese elimină riscul confuziilor între piese asemănătoare și reduce astfel erorile. Imprimarea se face rapid, cu viteze de până la 60m/min și elimină necesitatea altor operații cum sunt cele de aplicare manuală a unor etichete pretipărite.

Ușor de folosit.
Sistemul ZipJet este foarte ușor de folosit. Înlocuirea cartușelor se face rapid și ușor, printr-un simplu clic. Sunt disponibile mai multe tipuri de cerneală corespunzător materialului care urmează să fie imprimat, mai mult sau mai puțin poros.

Mese cu ace Veith

Potrivirea la carouri, model repetitiv sau dungi este o provocare din punctul de vedere al eficienței și productivității pentru clienții din confecții. Din acest motiv, Polisea a încheiat un acord de distribuție cu firma Veith System din Frasdorf, Germania, care produce o gamă variată tipo-dimensional de mese de șpănuit cu ace, atât pentru materiale țesute cât și tricotate.

Reduce consumul de material.
Fixarea cu ace permite reducerea spațiului dintre piese și față de margine, încât consumul de material scade. O caracteristică importantă a meselor Veith este utilizarea acelor cu vârf rotunjit care evită deteriorarea materialului și dă posibilitatea ca acestea să fie plasate și în interiorul pieselor.

Creșterea productivității prin reduceerea timpului de șpănuire.
Avantajul acestei tehnologii este posibilitatea ca șpănuirea să se facă practic simultan cu potrivirea materialului, prin plasarea acestuia pe acele de ghidaj, acestea fiind o copie abstractă a planului de croire.

Flexibilitate la croire.
Odată șpanul făcut, acesta va putea fi croit atât manual, cât și automat pe un echipament de croire Gerber. În demonstrația de mai jos se folosește un astfel de echipament Gerber dotat cu sistem InVision care permite suprapunerea vizuală a planului de croire peste material și posibilitatea de a face corecții privind alinierea sau deformarea șpanului, încât să se obțină o suprapunere perfectă.