Lidem

Compania spaniolă LIDEM proiectează și fabrică de peste 25 de ani echipamente destinate sectoarelor textile, plastice și reciclarea deșeurilor. Parteneriatul cu această companie ne permite să oferim pe piața locală trei categorii importante de utilaje:

 • mașini de debitat din rolă benzi sau panglici;
 • mașini de tocat sau măcinat destinate reciclării deșeurilor textile, din plastic, hârtie și carton sau alte materiale;
 • mașini de șpănuit și stivuit din role sau pliat de mare productivitate, atât pentru materiale ne-elastice, dar și elastice într-un anumit grad.

Mașini de debitat din rolă

Mașinile de tăiat și debitat benzi din role sunt disponibile în variante complet automate, semi-automate și manuale. Sunt destinate tăierii de benzi mai înguste din materiale textile, țesute și ne-țesute, plastic, fibră de sticlă sau hârtie. Acceptă role de până la Ø1.000 mm. și lățimi de până la 6 metri.

Mașină manuală de debitat din rolă benzi, panglici sau biasuri

Mașina de debitat permite tăierea tuturor tipurilor de textile (bumbac, căptușeală, mătase, poliester, acrilic, spandex, nilon, poliamidă, pluș, denim, piele, stretch etc.), ne-țesute sau păslă, vinil, material de banner, pânză, fibră de sticlă etc. Modelul CCME este disponibil în variante cu lățimi de până la 6.000mm și diametre ale rolei de maxim Ø500mm.

Mașină automată de debitat din rolă benzi sau panglici cu mare precizie

Este destinată tuturor tipurilor de textile, ne-țesute sau păslă, vinil, material de banner, pânză, fibră de sticlă, dar și materiale foarte ușoare precum EVA, burete sau alte materiale buretoase. Modelul CBA este disponibil în variante de tăiere complet automată a rolelor cu lățimi de până la 2.500mm și diametre ale rolei de maxim Ø500mm. și asigură tăierea precisă în lățimi începând cu 5mm.

 

Sisteme de șpănuit din role sau pliat

Această categorie de mașini este conceptual diferită față de mașinile clasice de șpănuit cu cuvă (leagăn) sau platformă și care permit la un moment dat derularea unei singure foi de material. Mașinile din această categorie permit șpănuirea a mai multor foi, chiar din materiale diferite, prin tragerea simultană dintr-un număr corespunzător de role sau materiale pliate dispuse pe palet, tehnologia asigurând o productivitate mult mai ridicată decât tehnologia convențională cu condiția ca materialele să fie puțin sau deloc extensibile. În această categorie intră materiale țesute și ne-țesute, cum sunt cele folosite inclusiv în producția de echipamente de protecție de unică folosință, plastic și fibră de sticlă, alte materiale compozite. Materialul poate fi tăiat atât longitudinal cât și transversal, rezultând în final un pachet de foi perfect aliniate. Se pot folosi inclusiv role jumbo cu diametru de până la Ø1.800 mm., iar lungimea pachetului poate ajunge la 15 m. Foarte utile în producția textilelor casnice sau echipamentelor de protecție individuală.

Caracteristici

Mașinile de șpănuit, tăiat și stivuit EXTENDOR au o productivitate ridicată pentru toate tipurile de textile (elastice sau ne-elastice), tricot, matlasate, ne-țestute, polimeri și plastic, fibră de sticlă sau carbon. Sunt destinate pentru producția de lenjerie de pat,  de masă, baie sau bucătărie, echipamente de protecție individuală, tapițerie, draperii, storuri, corturi sau alte textile tehnice. Mașinile sunt disponibile la diferite lățimi și lungimi de lucru, putând fi fabricate la cerere pe dimensiunile necesare aplicației clientului.

șpănuit materiale ne-elastice

Modelul D conține o unitate de derulare compusă din bare care se introduc în interiorul tuburilor rolelor de material, în timp ce la varianta DC rolele sunt așezate pe două role de antrenare din exterior care se rotesc în sensuri contrare. Derularea efectivă se face prin tracțiunea executată de traversa care se deplasează în lungul mesei. Platforma tip lift permite încărcarea de role cu un diametru de până la 260 mm. Masa este formată din două zone de lucru separate, prima fiind zona unde materialul este așezat și tăiat, iar cealaltă fiind zone unde operatorul poate manipula șpanul simultan cu procesul de șpănuire.

20-extendido

Mutarea între cele două zone este asigurat cu benzi transportoare din PVC. Mașina poate lucra și folosind un sistem de alimentare din exterior cum sunt axe simple sau dispuse pe un rastel, mod în care se poate crește capacitatea inițială de derulare din 3 sau 4 role.

 

Șpănuit din role de diametru mare

Modelele GDB încorporează una sau mai multe unități de alimentare care dau posibilitatea folosirii de role tip jumbo, de diametre de maxim 1.800mm. În acest mod se crește productivitatea prin opriri mult mai rare impuse de necesitatea înlocuirii rolelor, dând posibilitatea lucrului în mod continuu și eliminând timpii de staționare. Este un sistem adaptabil care permite o gamă largă de materiale cu păstrarea precizie de tăiere. Sistemul este foarte ușor de operat.

11-extendido

Mașina permite și atașarea de sisteme de alimentare exterioare, precum:

 • Alimentator din spate sau dublu: permite șpănuirea materialului dublu pliat asigurând alinierea și deplierea acestuia în vederea șpănuirii sau tăierii;
 • Alimentator tip capră pentru role de până la Ø1.800 mm.;
 • Rastel de role sau derulatoare autonome care pot crește capacitatea standard a mașinii de 4 role.

Șpănuit textile în mai multe foi simultan

Modelul GDT4 conține 4 grupuri de derulare motorizate, iar cu sisteme de alimentare exterioare i se poate crește capacitatea până la 10 role simultan. Este destinat materialelor mai elastice și delicate.

5-extendido

Modelul DCM models încorporează două grupuri de derulare motorizată care pot fi sincronizate cu traversa de tracțiune încât să se asigure șpănuirea simultană a două foi fără a tensiona materialul.

APLICAȚII

Familia EXTENDOR este soluția ideală pentru eficientizarea procesului de șpănuire în toate companiile producătoare de:

 • pilote, lenjerie de pat, textile pentru hoteluri pentru hoteluri (halate, perne, pături, covoare ...);
 • Saltele (fețe, huse de protecție pentru saltele, cuverturi …);
 • Decorațiuni (tapițerie, cuverturi, perdele, draperii …);
 • Fashion (îmbrăcăminte, încălțăminte, căptușeli …);
 • Lenjerie de baie (covorașe de baie, draperii de duș, prosoape …);
 • Aplicații ale textilelor tehnice (compozite) inclusiv în industria aeronautică și automotive (pale de turbine eoliene, fuselaje, airbaguri, izolatoare, matrițe …);
 • Echipamente medicale de protecție individuală;
 • Banere, trambuline, corturi și umbrele;
 • Print Digital;
 • Table linen (tablecloths, napkins, table covering …);
 • Echipamente de bucătărie (halate, pungi, șervete, saci …);
 • Materiale de curățenie (cârpe, mopuri saci …).