Croire Automată

Croirea automată este posibilă folosind echipamente conduse de calculator care permit tăierea perimetrală a pieselor pe baza unui fișier de date generat anterior folosind un program software de proiectare sau prin intermediul detectării automate a conturului pieselor folosind un sistem de scanare video.

Există două mari categorii de astfel de sisteme, cele care taie o singură foaie sau câteva, numite mono-strat, respectiv cele care croiesc din șpan, adică din mai multe foi de material dispuse (șpănuite) una peste alta, manual sau automat, numite multi-strat.

Sisteme de croire mono-strat

Cutterele mono-strat (sau unic strat) sunt destinate tăierii materialelor într-un singur sau cel mult câteva straturi. Acestea se pot prezenta fie sub formă de foaie, coală sau cupon, fie se pot tăia direct din rolă utilizând un derulator automat pentru a evita tensionarea materialului sau prin tragerea directă de către cutter a materialelor puțin elastice din rola așezată pe un suport. Materialele care se pot croi într-o singură foaie sunt diverse, de la cele textile la materiale compozite gen fibră de carbon sau fibră de sticlă, kevlar, vinilin, piele artificială și naturală, mochetă, cauciuc etc.

Din punct de vedere constructiv aceste cuttere sunt grupate în echipamente cu masă fixă (statică) sau cu masă de croire conveiorizată. Echipamentele pot fi dotate funcție de aplicație cu cuțit de tăiere tip disc, antrenat sau neantrenat de motor, cuțit oscilant electric sau pneumatic, cuțit tip lamă tangențială etc.

ISEACUT BK-SP

Cutter-ul iSeaCut BK este un echipament de croire automată pentru șpanuri dintr-o singură foaie sau câteva foi. Este conceput să taie o gamă foarte diversă de materiale inclusiv compozite, materiale folosite în tapițerie sau alte textile tehnice. Este disponibil atât în varianta denumită generic statică adică cu masă fixă, dar și în variantă conveiorizată la care masa de croire este de fapt o bandă rulantă, iar tăierea se face în ferestre la lungimi ale materialului teoretic nelimitate. Avantajul variantei conveiorizate este productivitatea și faptul că nu ocupă suprafețe de producție de dimensiuni mari, iar versiunea statică aduce o precizie mai ridicată neavând zonele de îmbinare ale tăieturilor între două ferestre.

Este disponibil în mai multe variante constructive de bază: pentru tăierea materialelor cu lățimi de până la 1,60 m și cu lungimi ale ferestrei de până la 2,5m, însă poate fi fabricat și pe dimensiuni adaptate nevoilor clientului, în ferestre de până la 5m. lățime sau lungime.

Optimizează procesul de producție.
iSeaCut BK ajută la creșterea productivității și optimizează procesul de producție. Rapoartele care sunt generate de sistem ajută la urmărirea productivității, consumurilor și permit urmărirea atentă a timpilor de producție la nivel de comandă, operator, schimb de lucru ș.a.m.d.

Ușurința în exploatare crește productivitatea.
iSeaCut BK dispune de o interfață ușoară și intuitivă pe care o poate înțelege rapid și un operator începător. Acest fapt reduce eroirile și scade timpul de învățare.

Versatil prin posibilitatea acoperirii mai multor aplicații.
iSeaCut BK dispune de un set bogat de scule care pot fi montate în suportul port-sculă încât același echipament poate fi folosit într-o gamă largă de apliucații, de la tăierea de textile până la cea de materiale rigide de grosimi de până la 50mm.

Eficiență energetică.
iSeaCut BK poate fi dotat cu control automat al nivelului de vacuum, fapt care înseamnă ajustarea nivelului funcție de material și reducerea acestuia pe perioada în care echipamentul este în așteptare. În acest mod se obțin economii importante în consumul de energie electrică și implicit cu costurile de exploatare.

ModelBK1311BK1713BK2011BK2516
Fereastră tăiere (L x l)130cm x 110cm1700mm x 1300mm2000mm x 1100mm2500mm x 1600mm
Dimensiuni de gabarit210cm x 190cm2500mm x 2100mm2800mm x 1900mm3200mm x 2400mm
Lungime max. la cerere500cm
Lățime max. la cerere500cm
Viteză maximă100cm/s
Precizie0,1mm
Grosime maximă5cm.
Format dateDXF, HPGL, ISO
InterfațăPort serial
Fixare materialVacuum
Alimentare220V/50HZ, 380V/50HZ
Condiții de mediuTemperatură: 0℃-40℃ Umiditate: 20%-80%RH

Sisteme de croire multi-strat

Cutterele multi-foaie sunt echipamentele destinate croirii materialelor așezate în foi suprapuse numite "șpan" anterior procesului de croire. Croirea din șpan asigură o productivitate ridicată, practic prin tăierea unui perimetru obținându-se un număr de piese egal cu numărul de foi din șpan. Pentru o croire perfectă, masa de tăiere este prevăzută cu vacuum care asigură stabilitatea materialului în urma comprimării. Cutterele din această categorie sunt destinate fie croirii comenzilor mici-medii corespunzătoare unei grosimi a șpanului comprimat de maxim 2,5cm, fie comenzilor medii-mari, în cazul echipamentelor care pot croi până la grosimi ale șpanului comprimat de 7,2-7,5 cm.

iSeaCut MP

Familia de cuttere iSeaCut MP poate fi sintetizată în sintagma: "Designed in Japan, Assembled in China, Serviced in Romania". Această familie de echipamente este proiectată în Japonia, asamblată în China folosind componente de cea mai bună calitate, multe fabricate în țara unde a fost proiectat și beneficiază de suportul și service-ul în garanție și post garanție asigurat de o echipă de tehnicieni cu cea mai îndelungată experiență în reparația și întreținerea echipamentelor de croit automate din țară. Familia iSeaCut MP cuprinde trei modele, seria 5 destinată șpanurilor mici medii cu grosimi comprimate de până la 5 cm, seria 7 destinată șpanurilor medii-mari cu grosimi de până la 7 cm, respectiv seria 11 capabilă să croiască șpanuri foarte groase de până la 11 cm. Fiecare model este disponibil în patru variante constructive, pentru lățimi maxime ale materialui de 1,7m, 2,0m, 2,3m și respectiv de 3,2m. Caracteristica principală a unui iSeaCut poate fi sintetizată într-o propoziție: poate croi 24 de ore pe zi, șapte zile dintr-o săptămână și 365 zile pe an.

Interfață în limba română.
Pe consola operatorului meniurile și dialogurile sunt afișate în limba română ușurând înțelegerea acestora și de către operatori începători sau care nu cunosc o limbă străină.

Viteză ridicată de tăiere.
Folosind cea mai modernă tehnologie din domeniul acționării motoarelor, s-a obținut o creștere de aprox. 15% a vitezei de tăiere a șpanurilor de 50 mm. comparativ cu generația anterioară.

Vacuum tip cuvă închisă.
Acest sistem permite o eficiență ridicată a vacuumului, reducerea zgomotului și a consumului de energie electrică.

Sistem de ascuțire revoluționar.
Bazat pe pietre de ascuțire cilindrice care permit ascuțirea ambelor fețe ale cuțitului printr-o singură manevră de apropiere a acestuia de piatra diamantată, cu efect al unui timp mort de ascuțire mai redus compaativ cu alte sisteme. Durată de viață și implicit perioade de schimbare mult mărite.

Controlul motorului pompei de vacuum cu inverter.
Folosirea controlului turației motorului pompei de vacuum în frecvență asigură un control precis și consumuri energetice mult reduse față de acționarea clasică.

Auto-diagnoză.
Sistem de afișare explicită a erorilor și problemelor în funcționare care ajută operatorul în înlăturarea acestora.

DimensiuneMP-1705MP-2007MP-2311MP-3205
A(mm)1.8002.1002.4003.300
B(mm)2.4352.7353.0354.915
C(mm)1.2801.3601.3601.360
D(mm)6.8556.8555.0006.855

iSeaCut Tailor-MP

Familia de cuttere iSeaCut Tailor-MP reprezintă cuttere multi-strat destinate producției de serie mică-medie. Fabricate în Uniunea Europeană se bucură de o calitate și performanțe deosebite dublate de asigurarea unui service în garanție și post-garanție de către o echipă experimentată. Fac parte din categoria cutterelor multi-strat cu masă fixă (statică), caracteristică ce asigură o calitate deosebită a croirii pieselor indiferent de lungimea lor, o productivitate ridicată evitând timpii morți de conveiorizare și ocupă un spațiu redus, masa de șpănuit fiind în același timp și masă de croit.

Familia iSeaCut Tailor-MP cuprinde două modele, seria 350 destinată șpanurilor mici medii cu grosimi comprimate de până la 3,5 cm, respectiv seria 6 capabilă să croiască șpanuri foarte groase de până la 6 cm. în două variante cosntructive, standard și variantă ranforsată pt. croirea materialelor dure tip Denim. Fiecare model este disponibil pentru lățimi maxime ale materialui de 1,6m., 1,8m., 2,0m., 2,25m. și respectiv de 3,5m. Caracteristica principală a unui iSeaCut Tailor-MP este modularitatea el putând fi comandat cu lungimi ale mesei de tăiere/șpănuit începând de la 2m. până la maxim 15m..

Spațiu redus.
Deși este cunoscut că echipamentele de croire în variantă cu masă statică sunt cele mai precise și eficiente, acestea preîintă dezavantajul ocupării unei suprafețe mari nu întotdeauna disponibilă. Prin faptul că iSeaCut Tailor-MP folosește masa de croire și ca masă de șpănuit, acest dezavantaj este eliminat.

Investiție minimă.
Eliminarea necesității unei mese separate de șpănuit împreună cu posibilitatea montării unei mașini de șpănuit pe aceeași masă pe care se face croirea, fac din iSeaCut Tailor-MP  echipamentul ideal pt. cei care au un buget limitat sau au un nivel de producție mediu care nu impune suprapunerea fazelor tehnologice de șpănuire și croire.

Sistem de auto-ascuțire.
Sistemul de ascuțire a cuțitului constă într-o singură piatră și este controlat electronic. Controlul electronic permite modificarea unghiului de ascuțire încât să se poată tăia fără probleme și materiale impregnate, cu inserții metalice sau cu tratamente speciale.

Controlul motorului pompei de vacuum cu inverter.
Motoarele de acționare sunt controlate prin convertizoare de frecvență, iar principalul consumator, motorul pompei de vacuum, este dotat cu control automat și continuu al turației pt. a asigura adaptarea optimă a nivelului de vacuum la particularitățile materialului supus croirii.

Auto-diagnoză.
Sistemul semnalează orice anomalie sau eroare de funcționare, îndreptând prin mesaje clare operatorul sau personalul de întreținere către cauza acestora. În cazul erorilor grave, sunt semnalate coduri de eroare precise care pot ajuta personalul tehnic Polisea să intervină sau să îndrume personalul propriu al clientului către operațiile necesare de remediere.

Lățime utilă1,60 m.1,80 m.2,00 m.2,25 m.3,50 m.
Lungime efectivă (A)min. 2m. - max. 15m. în module de 1 m.
Lățime de gabarit (B)2,54 m.2,74 m.2,94 m.3,19 m.4,44 m.
Lățime cap tăiere (C)0,90 m.