Plotare / Tăiere / Frezare Hârtie, carton, plastic sau alte materiale

Echipamentele iSeaPlot și iSeaPlotCut sunt destinate desenării tiparelor, modelelor sau încadrărilor, dar și tăierii sau debitării acestora. Gama cuprinde mai multe modele de plotere funcție de aplicație, de la cele destinate producției și desenării la scara 1:1 a încadrărilor, disponibile până la lățimi de 238 cm., dar și echipamente destinate obținerii tiparelor în format fizic, din carton sau plastic. În gama de modele se regăsesc atât plotere cu jet de cerneală sau pix și cuțit sau chiar freză care pot să deseneze, dar și să decupeze/frezeze tipare din hârtie, plastic sau carton, inclusiv matrițe pentru noile sisteme de cusut automate.

Cele două mari categorii de astfel de sisteme, care pe lângă desen pot și să taie sau să frezeze forme din carton sau plastic, iSeaPlotCut, respectiv cele destinate doar desenării pe formate mari, numite iSeaPlot, sunt descrise în continuare. Pentru a le vedea, apăsați butonul corespunzător de mai jos.

Echipamente pt. plotare

Gama iSeaPlot cuprinde plottere de uz general de format mare, dar și plottere de mare viteză și productivitate, la care se pot adăuga accesorii speciale de tipul desenării din jumbo rolă (rolă de dimensiuni mari cu greutăți de până la 200Kg.) sau sistemului de tăiere automată a încadrărilor sau grupurilor de încadrări pe măsură ce sunt desenate, inclusiv cu dispozitiv de stocare pe verticală a sulurilor rezultate.

Plotere de mare viteză iSeaPlot Wind/Wave

Familia iSeaPlot WIND JET și WAVE JET reprezintă vârful de gamă în ce înseamnă plotare rapidă și de calitate, fiind destinată în principal clienților care au nevoie de volume ridicate de plotare în timp scurt. Ploterele acestei familii sunt dotate cu două tuburi de suport pentru rolele de hârtie, încât schimbarea între două tipuri sau lățimi diferite ale hârtiei se face rapid. Pot fi încărcate role cu hârtei de diferite gramaje, hârtie normală sau reciclată, simplă sau termo adezivă. Datorită capetelor de cerneală în tehnologie Xaar (la alegere, două sau patru) WIND JET și WAVE JET permit plotarea la viteze mari, indiferent de complexitatea desenului, densitatea acestuia sau numărul de elemente desenate. Sistemele sunt compatibile Windows.

WIND JET 18/20/24WAVE JET 18/20/24
lățime imprimare180 / 205 / 238 cm
viteză95 / 100 / 110 m2/h175 / 180 / 210 m2/h
dimensiuni288 / 318 / 350 x 68 x 117 cm288 / 318 / 350 x 68 x 117 cm
greutate250 / 270 / 290 kg
sursă alimentare110 V-230 V
consum energetic100 W
gramaj hârtieDe la 20 la 80 g/m2
greutate max. rolă hârtie40 kg
format fișierHPGL / HPGL2 / ISO / DXF

Principalele caracteristici.

 • Viteză de desenare WIND JET: 110 m2/oră;
 • Viteză de desenare WAVE JET: 210 m2/oră;
 • Lățimea hârtiei: 180, 220 sau 238 cm;
 • Posibilitatea plotării non-stop fără supraveghere, chiar pe timpul nopții;
 • Plug and Play;
 • Permite role de până la 40 Kg., iar cu un dispozitiv opțional, chiar jumbo role cu greutate de până la 200 Kg.;
 • Sistem electronic de detecție și semnalizare a capătului de rolă;
 • Oprire automată în caz de blocare a hârtiei;
 • Alimentarea capetelor de cerneală din rezervor separat;
 • Control electronic al nivelului de cerneală din rezervor;
 • Două rezoluții disponibile pt. alegerea fineții desenului;
 • Interfață USB-2 și format al datelor larg răspândit: HPGL, HPGL2, ISO, DXF;
 • Jurnal electronic al joburilor de desenare.

Ploter iSeaPlot Mira

Familia de plottere cu jet de cerneală iSeaPlot MIRA este soluția ideală pentru desenarea rapidă la lățimi utile de maxim 180 cm., respectiv 220 cm.. Plotterul MIRA combină calitatea, tehnologia și utilitatea, cu fiecare detaliu încorporat în scopul satisfacerii nevoilor clienților. MIRA oferă imprimare rapidă și de mare precizie, are un design futuristic și ergonomic, este fiabil și ușor de folosit. Niciun alt plotter nu oferă opțiunile avansate combinate cu ușurința în exploatare, la un preț atât de avantajos, încât putem afirma fără teama de a greși că iSeaPlot MIRA este de departe cel mai bun echipament în gama celor cu prețuri accesibile de pe piață. Viteza de desenare este deosebită, ajungând și până la 130 m2 pe oră la modelul MIRA 220-4. Legarea la calculator se poate face pe interfață USB sau opțional, pe Ethernet.

Design și calitatea imprimării.

 • Designul minimalist al iSeaPlot MIRA reprezintă o punte între trecut și viitor, îmbinând designul modern cu ingineria avansată. Noul său cărucior se confruntă cu mai puțină frecare, făcându-l mai silențios și mai rapid. Tubul de colectare a hârtiei, mai mare și mai stabil, este foarte ușor de folosit și, combinat cu căruciorul îmbunătățit, permite un timp mai redus de imprimare a desenelor.
 • Cu o calitate a imprimării îmbunătățită, cu dimensiuni reduse și un aspect deosebit, iSeaPlot MIRA este cea mai bună investiție posibilă pentru aplicațiile de desenare în volume medii-mari.

Specificații.

 • Plotează la o viteză cuprinsă între 65 m2/oră în varianta cu două cartușe, respectiv de până la 130 m2/oră în varianta cu 4 cartușe, la lățime maximă de 220 cm. și cu o rezoluție de 300 dpi.
 • Este însoțit de programe client/server compatibile Windows și acceptă date în format standardizat tip HPGL/HPGL2/ISO/DXF.
 • Folosește atât cartușe de cerneală de uz general tip HP45A, cât și cartușe proprietar la prețuri mai avantajoase și care asigură un volum mai ridicat de desenare.
MIRA 180MIRA 220
lățime imprimare183 cm222 cm
viteză65/110 m2/h70/130 m2/h
dimensiuni250x39,5x93 cm290x39,5x93 cm
greutate100 kg110 kg
rezoluție imprimare300 dpi HP inkjet compatibil
sursă alimentare115 V-220 V
consum energetic< 100 W
gramaj hârtieDe la 20 la 80 g/m2
greutate max. rolă hârtie40 kg
diametru max. rolă hârtie30 cm
format fișierHPGL / HPGL2 / ISO / DXF

Performanță.

 • CĂRUCIORUL: mai puțină fricțiune, mai rapid, mai silențios;
 • FRÂNELE: calitate mai bună, tensiune adecvată pentru varietatea hârtiilor utilizate, mai ușor de folosit;
 • DESIGN: ergonomie nouă, inovativ, prietenos cu mediul;
 • BARĂ COLECTOARE: mai mare, mai stabilă, ușor de manipulat;
 • HÂRTIA: mai stabilă, mai ușor de încărcat, hârtia este mai bine protejată;
 • PLASARE: datorită gabaritului redus este posibilă plasarea lipit de perete;
 • SILENȚIOS: cu un nivel de zgomot scăzut;

 

ALIMENTARE PLOTER DIN JUMBO ROLĂ

Schimbarea repetată a rolei are un efect negativ asupra productivității și împiedică funcționarea nesupravegheată a ploterului pe durate mari de timp. Din acest motiv, oferim ca opțiune sistemul de alimentare cu hârtoe din jumbo rolă care permite încărcarea rolelor cu greutăți de până la 200 Kg. și care acoperă practic necesarul de hârtie pentru o zi întreagă pt. plotare în trei schimburi. Este disponibil doar pt. familia WIND/WAVE.

Prin departamentul de consumabile al Polisea, putem oferi la cerere astfel de role, în orice lățime și sortiment așa cum sunt descrise aici.

SISTEM TĂIERE AUTOMATĂ DESENE ROLL-UP

Unul dintre inconvenientele majore ale plotării în volume ridicate și nesupravegheat este cel legat de separarea încadrărilor. Din acest motiv, oferim sistemul automat de tăiere după fiecare desene sau grup de desene, funcție de alegerea utilizatorului. Practic, la lcoul ales de operator este imprimat un semn care este apoi recunoscut automat de sistem și se acționează sistemul de tăiere, iar rola rezultată este lăsată să cadă pe podea sau opțional, se poate comanda un sistem de lift automat care să preia pe mai multe rafturi desenele separate. Este compatibil atât cu familia WIND/WAVE, cât și cu modelul MIRA.

Echipamente de tăiere și frezare

Sistemele de desenare-debitare-frezare (opțional) tipare din carton sau plastic, iSeaPlotCut, sunt disponibile constructiv în variantă statică (cu masă plană) sau verticale, clasificare funcție de traseul hârtiei sau cartonului.

Cele statice sunt disponibil în două variante constructive, fiecare având mai multe dimensiuni maxime disponibile ale ferestrei de tăiere, modelul cu cuțit, freză și dispozitiv de scriere a adnotărilor tip pix, familia GTCM, respectiv doar cuțit și capete de scriere în tehnologie cu jet de cerneală, familia FC. Sistemele iSeaPlotCut statice sunt disponibile în două dimensiuni constructive ale ferestrei de tăiere, de 120 x 90cm, respectiv de 150 x 120cm., și pot fi dotate opțional cu mai multe tipuri de accesorii, inclusiv cel de avans automat al materialului dispus în role. Echipamentele sunt comercializate atât în variantă standard de echipare cu motore pas-cu-pas sau, pentru cei care doresc viteze sporite, o precizie și fiabilitate ridicate, există posibilitatea echipării cu motoare servo.

În categoria produselor cu dispunere verticală a hârtiei/cartonului se încadrează modelele PROJETCUT și CPE/CPS care sunt versatile cumulând două funcții într-un singur echipament: plotarea cu jet de cerneală și tăierea tiparelor din hârtie sau carton de până la 200 g/m2. Un avantaj legat de spațiul necesar este că ambele modele sunt din categoria constructivă a echipamentelor verticale ceea ce le permite să ocupe o suprafață redusă din podea.

Ploter / Cutter inkjet pt. carton și plastic iSeaPlotCut FC/SF

Sistemul de desenare-tăiere tipare din carton sau plastic iSeaPlotCut FC/SF este dotat pentru desenare fie cu două cartușe cu jet de cerneală (de uz general tip HP-45A), modelul FC, fie cu mină pix, modelul SF, respectiv cu cuțit pentru tăierea hârtiei sau cartonului de până la 500g/m2 și grosimi de până la 1,2 mm.

Sistemele iSeaPlotCut FC/SF sunt disponibile în două dimensiuni constructive de 120 x 90cm, respectiv de 150 x 120cm. Echipamentele sunt comercializate atât în variantă standard de echipare cu motore pas-cu-pas, sau pentru cei care doresc viteze sporite, o precizie și fiabilitate ridicate, există posibilitatea echipării cu motoare servo.

Modelul SF este generația anterioară de echipamente și este disponibil doar la comandă specială, el fiind înlocuit cu generația nouă, în tehnologie inkjet, modelul FC.

Avantaje.

 • Fixarea materialului se face prin vacuumare folosind un aspirator inclus în furnitură;
 • Utilizarea tehnologiei de imprimare cu jet de cerneală asigură viteze ridicare în scrierea adnotărilor sau contururilor, îmbinând perfect viteza ridicată de tăiere cu una repidă de scriere, rezultând astfel un timp scurt de obținere a tiparelor adnotate;
 • Poate folosi atât materiale în coală cât și în rolă, pentru acestea asigurându-se fie derulare manuală (standard) sau opțional, derulare automată.

Opțiuni.

 • La cerere, echipamentele FC pot fi dotate cu dispozitiv opțional de avans automat al hârtiei sau cartonului prin tragere din rolă;
 • Pentru materiale de durități sau grosimi mai ridicate decât cele specificate, echipamentul poate fi echipat cu un sistem de tăiere adecvat.

Costuri reduse în exploatare.

 • Folosind cartușe de uz general (HP-45A) reîncărcabile și disponibile în magazinele de consumabile pt. birotică, echipamentele din această familie asigură costuri reduse cu consumabilele, păastrând avantajul unei viteze de scriere ridicate;
 • Rezoluția de imprimare poate fi aleasă fie la un nivel ridicat de 600dpi în vederea unei calități corespunzătoare, fie economică care asigură consumuri reduse de cerneală.

Ploter / Cutter / Freză pt. carton și plastic iSeaPlotCut GTCM

Sistemul de desenare-debitare-frezare tipare din carton sau plastic iSeaPlotCut GTCM este dotat cu mină tip pix pentru desenare, cuțit acționat electromagnetic pentru tăiere și freză pentru frezarea plasticului în vederea obținerii matrițelor din materiale ușoare.

Sistemele iSeaPlotCut GTCM sunt disponibile în două dimensiuni constructive de 120 x 90cm, respectiv de 150 x 120cm. Echipamentele sunt comercializate atât în variantă standard de echipare cu motore pas-cu-pas, sau pentru cei care doresc viteze sporite, o precizie și fiabilitate ridicate, există posibilitatea echipării cu motoare servo.

Model inovator 3 în 1.
Modelul GTCM este un model inovator pentru piața noastră și nu numai, în sensul că pe lângă sculele de tăiere și scriere, are în dotare și freză. Freza permite debitarea sau gravarea pe suprafață a obiectelor din materiale groase, dar principala sa aplicație în domeniul bunurilor cusute este prelucrarea în regie proprie a matrițelor folosite la noile mașini de cusut automate programabile. Acestea reprezintă ultima tendință în automatizarea coaserii și vor reduce dramatic cheltuielile cu munca vie, asigurând în același timp și creșterea productivității. Ori, tocmai în acestă direcție vin echipamentele noastre GTCM permițându-vă să pregătiți aceste matrițe în propriul dvs. atelier, fără să mai fie nevoie să plătiți acest serviciu terților.

 

Costuri reduse de exploatare.
Folosind mine de pix uzuale echipamentele din această familie asigură și cele mai reduse costuri posibile cu consumabilele dintre toate echipamentele similare, indiferent de sistemul lor de scriere.

Ploter cutter dual iSea PROJETCUT

PROJETCUT este un nou produs venit în familia iSea și reprezintă un echipament inovativ și revoluționar capabilă atât să deseneze ca un plotter normal cu jet de cerneală, cât și să taie tipare din hârtie sau carton de o densitate de maxim 200 g/m2. Fiind din categoria constructivă a ploterelor verticale, PROJETCUT ocupă o suprafață redusă din podea. Combinația celor două funcții fac din iSea PROJETCUT unul dintre cele mai productive și versatile echipamente din piață.

 • Lățimea maximă de desenare/tăiere: 160 sau 180 cm.;
 • Viteză maximă de desenare: 64 m2/hr.;
 • Materiale: hârtie sau carton de până la 200 g/m2;
 • Tehnologie de imprimare: cartușe cu jet de cerneală HP; 
 • Tehnologia de tăiere: cu cuțit tangențial;
 • Suport: bară dublă, câte una separat pt. rola carton și rola de hârtie;
 • Mod de tăiere: în ferestre ajustabile de către operator;
 • Mod de tăiere: cu punți la distanțe și grosimi prestabilite de operator;
 • Interfață: USB 2.0/ Buffer intern de 40MB;
 • Compatibilitate: HP-GL;
 • Dimensiuni de gabarit: 220 x 40 x 110 cm.;
 • Alimentare electrică: 100–240VAC, 50/60Hz, 100Watt.

Ploter cutter iSea PlotCut CPE/CPS

iSea PlotCut CPE/CPS este modelul ideal pentru firmele mici sau mijlocii sau pentru orice atelier de creație vestimentară. Proiectarea, dezvoltarea sau modificarea tiparelor devine mult mai ușoară folosind un echipament multifuncțional capabil nu doar să deseneze în tehnologia cu jet de cerneală, dar și să decupeze tiparele. Pornind de la o lățime de 120cm., ideală pentru ce care au nevoie doar de desenarea/tăierea tiparelor și nu de încadrări destinate producției de serie, până la lățimea standard de 185cm. sau chiar 205 cm., seria CPE/CPS are un preț de achiziție și de exploatare deosebit de accesibil și fiind din categoria ploterelor verticale, ocupă o suprafață minimă din podea.

 • Lățimi disponibile de desenare/tăiere: 120, 165, 185 și 205 cm.;
 • Viteză maximă de desenare: CPE: <= 100 m2/hr.; CPS: <=120 m2/hr.
 • Materiale: hârtie sau carton de până la 200 g/m2;
 • Tehnologie de imprimare: cartușe cu jet de cerneală HP51645A/B sau compatibile; 
 • Tehnologia de tăiere: cu cuțit tangențial;
 • Preluare hârtie: pe bară sau cu cădere pe podea;
 • Mod de tăiere: cu punți la distanțe și grosimi prestabilite de operator;
 • Compatibilitate date: HP-GL;
 • Dimensiuni de gabarit (corespunzător modelelor disponibile): 190/230/ 250/ 270 x 45 x 105 cm.;
 • Alimentare electrică: 110–240VAC, 50/60Hz, 300W.