Gerber Technology este de peste 50 de ani unul dintre liderii mondiali în producția sistemelor avansate pentru proiectarea și croirea automată asistate de calculator (CAD/CAM) a bunurilor din materiale flexibile și care se asamblează prin coasere sau lipire. Având peste 25.000 de clienți în toată lumea, echipamentele sale sunt destinate unor domenii de activitate diverse cum sunt cel al confecțiilor textile, materialelor compozite, ambalajelor, mobilierului tapițat, textilelor tehnice sau producției de componente pentru mijloacele de transport auto, aeronautic sau naval.

Soluțiile Gerber Technology acoperă integral lanțul de producție a bunurilor din materiale flexibile, pornind de la programele software destinate proiectării și editării tiparelor sau încadrărilor, continuând cu sisteme de digitizare sau plotare, managementul ciclului de producție, șpănuire automată și terminând cu croirea/debitarea automată a materialelor flexibile într-unul sau mai multe straturi.

Polisea este distribuitor autorizat al firmei Gerber Technology pentru România şi Republica Moldova încă din anul 1995.

În calitatea sa de integrator al soluțiilor Gerber, Polisea oferă clienților consultanţă în privinţa dotării sălilor de croit, asistenţă tehnică, instalare și punere în funcțiune, service şi suport pentru echipamentele Gerber Technology, organizarea de cursuri pentru folosirea programelor de proiectare asistată CAD, atât la sediul propriu, cât şi al beneficiarului, comercializarea echipamentelor și pieselor de schimb sau consumabilelor aferente (mine pix, cerneală, rezerve de cerneală, cuţite, pietre de ascuţire etc.). Pentru buna servire a celor interesați, Polisea dispune la sediul său de un centru tehnologic unic pentru Europa de Est, cu o suprafață de 500m2, în care sunt expuse și se pot folosi atât în scopuri demonstrative cât și pentru testare cele mai noi sisteme Gerber Technology.

Mai jos găsiți grupate pe categorii de sisteme și gamă de servicii scurte descrieri ale produselor Gerber Technology, iar selectând grupa de interes veți putea să aflaţi mai multe despre ce probleme de producție rezolvă, precum și despre beneficiile soluțiilor oferite. În cazul în care veți dori mai multe amănunte sau aveți o cerere de ofertă, ne puteți contacta direct sau puteți completa formularul de la rubrica Contact.

Software de proiectare

Suita programelor de proiectare asistată de calculator acoperă de la un capăt la altul lanțul procesului de proiectare pornind de la conceperea tiparelor, gradarea în cazul particular al confecțiilor textile, până la realizarea semi- sau complet automată a încadrărilor. Suita de programe include și programe pentru proiectarea și vizualizarea 3D a îmbrăcămintei, automatizarea producției de tip „made-to-measure” și multe altele.

Plotare & digitizare

Categoria echipamentelor destinate desenării tiparelor, modelelor sau încadrărilor cuprinde o gamă variată de plotere începând cu cele de mici dimensiuni destinate în principal mostrării, până la echipamente cu lățimi de 2,2 m. Noile generații sunt în tehnologia cu jet de cerneală care prin lipsa contactului dintre capul de scriere și medie au o durată de exploatare îndelungată cu un consum redus de energie electrică. Gama cuprinde și plotere cu peniță și cuțit care pot să deseneze, dar și să decupeze tipare din hârtie sau carton. Planșetele digitizor permit introducerea în format digital a tiparelor din carton sau desenate.

Croire automată. Echipamente cutter.

Sistemele de croire automată cutter au apărut la sfârșitul anilor 1960, când Joseph Gerber a inventat sistemul revoluționar care îi poartă numele, GERBERcutter. A fost primul echipament capabil să croiască automat mari cantități de material sub controlul unui calculator. Primul GERBERcutter, utilizat de către General Motors timp de peste 20 de ani pentru croirea huselor scaunelor auto, a fost expus la muzeul Smithsonian Institute’s National Museum of American History din Washington.

Șpănuit & derulat Gerber

Echipamentele din familia XLs și 250S asigură șpănuirea automată fără tensionare și cu aliniere perfectă a materialelor din rolă sau pliate. Se pot șpănui materiale din role cu greutate începând de la maxim 50 Kg. până la 250 Kg. și diametre de la maxim 40 cm. până la 120 cm.. Gama de mașini de șpănuit este completată de o varietate bogată de mese de șpănuit conveiorizate sau statice, cu sau fără pernă de aer. Pe lângă soluțiile de șpănuire destinate croirii multi-strat, gama de produse include și derulator de rolă pentru croirea pe echipamente mono-strat.

Aplicații Speciale

Firma Gerber Technology a dezvoltat și soluții pentru aplicații de nișă sau optimizarea unor operații speciale, cum sunt tăierea pe contur a materialelor pre-imprimate, etichetarea pieselor în scopul identificării, potrivirea pe carouri etc.