Consumabile și Accesorii

Polisea comercializează atât pe piaţa locală, cât și pe piaţa europeană, role de hârtie, folie şi cartoane destinate sălilor de croit din industria materialelor flexibile. Produsele distribuite sunt fie fabricate de către noi încă din anul 2001 sub marca proprie Aquaticpurtând cu mândrie eticheta de ''Fabricat in România'', fie ale altor fabricanți recunoscuți pentru calitatea produselor lor. Cei care ne vizitează pot vedea expusă la loc de cinste în hala de producție deviza noastră: "Dacă nu ești mândru de produs, nu-l livra!"

Produsele Polisea din brand-ul Aquatic sunt disponibile în trei game principale: Ocean, ce reprezintă produsele de calitate extra, Sea, gama produselor standard, cele mai folosite în industria de profil, respectiv gama economică Lake, care asigură un raport avantajos preţ/calitate. Polisea este singura firmă care asigură atât service pentru mașinile automate de croit și, în același timp, comercializează rolele de hârtie folosite în procesul tehnologic de croire. Din acest motiv, personalul nostru cunoaşte ca nimeni alticineva efectele negative pe care le poate produce utilizarea de consumabile neadecvate sau de proastă calitate asupra uzurii premature a echipamentelor de croit, deteriorării materiei prime, calitate proastă a produselor croite etc. toate cu costuri incomparabil mai mari decât aparenta economie facută prin decizia achiziţionării de materiale ieftine necorespunzătoare.

Prin implicarea directă în rezolvarea problemelor tehnice din sala de croit, a apărut drept naturală şi preocuparea noastră de a oferi acele consumabile şi accesorii de calitate care asigură costuri minime, dar adaptate materialelor şi utilajelor din această sală. Lucrătorii din sala de croit ştiu că nu este suficientă croirea pieselor, ci şi să aibă la îndemână un instrumentar de calitate sau și alte consumabile mărunte de calitate. De aceea, Polisea comercializează o gama diversă de accesorii de foarte bună calitate folosite în aceasta sală. Mai jos sunt grupate principalele categorii de produse împreună cu descrierea principalelor caracteristici tehnice care vă vor ajuta sa înţelegeţi mai bine destinaţia şi scopul utilizării acestora.

Hârtie ploter

Hârtie destinată imprimării pe ploter, cu mină de pix sau jet de cerneală. Sunt disponibile două mari categorii de hârtie: simplă sau termoadezivă.

Hârtia simplă nu are adeziv și se fixează deasupra șpanului prin greutăți, cleme sau capse. Este o variantă economică.

Hârtia termoadezivă se așează deasupra șpanului, se potrivește exact și apoi este lipită temporar prin deplasarea unui fier de călcat special dotat cu o talpă dreptunghiulară de dimensiune cât mai mare pe întreaga suprafață.

Calitățile principale ale hârtiei termoadezive sunt să adere suficient încât să nu alunece în procesul croirii, dar să poată fi înlăturată ușor și să nu păteze materialul, chiar dacă acesta are culori deschise sau foarte închise. Pentru imprimarea pe plotere cu jet de cerneală, o calitate importantă atât a hârtiei simple cât și a celei termoadezive este o porozitate cât mai redusă pentru a nu apărea fenomenul de întinare. Hârtia comercializată de Polisea îndeplinește perfect toate aceste cerințe.

Este disponibilă în role de diferite lățimi și diametre exterioare de până la 30 cm.. Diametrul interior este de 76 mm. (3") sau 50 mm. (2").

Hârtie desen manual

Hârtia este destinată realizării de încadrări manual. Este disponibilă atât în varianta simplă cât şi cu adeziv. Pentru ușurința plasării tiparelor, hârtia este pretipărită cu marcaje echidistante.

Hârtia simplă are marcaje, dar nu are adeziv și se fixează deasupra șpanului prin greutăți, cleme sau capse. Este o variantă economică.

Hârtia termoadezivă cu marcaje se așează deasupra șpanului, se potrivește exact și apoi este imobilizată prin deplasarea unui fier de călcat special dotat cu o talpă dreptunghiulară de dimensiune cât mai mare pe întreaga suprafață. Spre deosebire de hârtie de ploter, hârtia destinată desenării manuale este rulată cu adezivul la exterior pt. a înlesni derularea în mod convenabil desenării.

SUBȘPAN & SEPARARE

Hârtie destinată pentru dispunere sub şpan sau de separare a foilor de marterial în scopul delimitării şi al înlăturării alunecării.

Hârtia subșpan se folosește la croirea manuală sau semi-automată. Scopul este ca tensiunea creată în urma tracțiunii în vederea deplasării șpanului pe masa de șpănuit sau croit să fie preluată de hârtie și nu de material, evitându-se astfel alungirea acestuia. Hârtia subșpan trebuie să fie suficient de rezistentă încât să nu se rupă în urma tracțiunii. Gramajul și compoziția sunt cele care influențează rezistența la rupere, hârtia cu conținut 100% sau ridicat de celuloză fiind mult mai rezistentă decât cea reciclată, chiar în condiția unui gramaj mult mai scăzut.

Hârtia de separare are rolul de a ușura numărarea foilor în șpan prin intercalarea după un anumit număr de foi, de a împiedica alunecarea foilor, în special a materialelor foarte lucioase și a îmbunătăți calitatea croirii. Este destinată croirii manuale sau semi-automate, iar dacă este prevăzută cu perforații, se poate folosi și la croire automată.

CARTON & PLASTIC TIPARE

Produse din carton şi plastic pentru realizarea de şabloane / tipare.

Produsele din carton și plastic sunt disponibile în rolă sau coli, la diferite tipo-dimensiuni, gramaje sau grosimi.

HÂRTIE PERFORATĂ & FOLIE

Hârtie subşpan perforată şi folie sunt destinate tăierii pe cuttere automate.

Hârtia subșpan perforată se folosește la croirea automată, dar poate fi folosită și la croirea manuală. Scopul este ca tensiunea creată în urma tracțiunii în vederea deplasării șpanului pe masa de șpănuit sau croit să fie preluată de hârtie și nu de material, evitându-se astfel alungirea acestuia. Hârtia subșpan trebuie să fie suficient de rezistentă încât să nu se rupă în urma tracțiunii. Gramajul și compoziția sunt cele care influențează rezistența la rupere, hârtia cu conținut 100% sau ridicat de celuloză fiind mult mai rezistentă decât cea reciclată, chiar în condiția unui gramaj mult mai scăzut.Există disponibilă hârtie perforată cu găuri mici (microforată) pentru țesături delicate și poroase, respectiv cu găuri de dimensiuni mari (macroforată) pt. țesături grele mai puțin permeabile gen denim, vinilin, piele artificială etc..

Folia de polietilenă este destinată asigurării vacuumului la echipamentele de croire automată. Este o polietilenă de înaltă densitate deoarece aceasta este mai rezistentă decât folia clasică de joasă densitate (tip pentru solarii) și are punctul de topire mult mai ridicat încât nu există riscul să se lipească de cuțit. Folia trebuie să acopere atât materialul cât și laturile acestuia, inclusiv suprafața de tăiere neocupată de material, încât să asigure o etanșare cât mai bună. Cu cât grosimea foliei este mai mică, cu atât se obține o suprafață mai mare dintr-un kg., însă există riscul ca aceasta să se spargă sau să intre în periile mesei de croit.

ACCESORII SALA DE CROIT

Gamă completă de accesorii folosite în sala de croit destinată principalelor operații, adică:

Pentru desen: crete standard sau subliminale în timp sau în urma călcării, ascuţitori pentru acestea, creioane, pixuri sau carioci);

Pentru plotere: rezerve de pix, mine presurizate, mine cu rezervor, cerneală vărsată pentru reumplerea rezervelor cu cerneală cu mine pix, cartuşe obişnuite sau de mare capacitate pentru plotere cu jet sau refilluri pentru acestea;

Pentru măsurare: metru de croitorie, echere, rigle, florare, grile, etc.;

Pentru modelieri: potricale, capsatoare sau găuritoare, precum şi o gamă diversă de manechine fixe sau ajustabile;

Pentru croire şi tăiere: cuţite verticale, tip bandă - "bandzig", disc, piese de schimb, pietre sau benzi de ascuţire;

Fixarea trafaretului: clame, capse, greutăţi, tălpi termostatate pentru lipirea hârtiei termoadezive, capsatoare de plastic sau integral din metal, inele de cauciuc sau cârlige de agăţare;

Foarfece și forfecuțe: o gamă variată de tipo-dimensiuni ce acoperă toate aplicaţiile posibile;

Accesorii diverse: pentru balotare prin legarea cu bandă, ace cu gămălie, spray-uri adezive, lubrifiere, de curăţare sau scoatere pete, uleiuri şi vaseline fine, pistoale pentru agăţători de plastic şi agăţătorile propriu-zise;

Pentru transport: cărucioare pentru transfer interfazic, scaune cu şi fără spătar pentru operatori maşini de cusut sau alte utilaje, ștendere pentru transportul produselor finite;

Soluțiile de iluminat industrial în tehnologia LED: oferă următoarele avantaje precum consum energetic de până la 10 ori mai redus, nu emit ultraviolete (nu afectează vederea pe termen lung), insensibilitate la variațiile de tensiune, pornire instantanee, nu emit caldură pe suprafața iluminată, timp de funcționare mai mare, costuri mici de mentenanță, lumina de o calitate mult mai bună, fiziologică. Aplicații variate: de la iluminat ambiental până la iluminatul local pe mașina de cusut; Nu există restricții de culori; Durata de viață mare peste 50.000 ore (aproape 6 ani de funcționare încontinuu); Surse nepoluante de lumină (nu conțin substanțe dăunătoare mediului, comparativ cu sursele clasice de iluminat). Prețuri din ce în ce mai accesibile.