Croire Automată

Croirea automată este posibilă folosind echipamente conduse de calculator care permit tăierea automată a pieselor pe baza unui fișier de date generat anterior folosind un program software de proiectare sau prin intermediul detectării automate a conturului pieselor, în cazul utilizării opțiunii visionPRO.

Există două mari categorii de astfel de sisteme, cele care taie o singură foaie sau câteva, numite mono-strat, respectiv cele care croiesc din șpan, adică din mai multe foi de material dispuse (șpănuite) una peste alta, manual sau automat, numite multi-strat.

Sisteme de croire mono-strat

Cutterele mono-strat (sau strat unic) sunt destinate tăierii materialelor într-un singur sau cel mult câteva straturi (foi). Acestea se pot prezenta fie sub formă de coală sau cupon, fie se pot tăia direct din rolă prin tragere directă sau derulare sincronizată de către un alimentator-derulator atunci când se dorește a se evita tensionarea materialului. Materialele care se pot croi într-o singură foaie sunt diverse, de la material textil la materiale compozite gen fibră de carbon sau fibră de sticlă, kevlar, vinilin, piele artificială și naturală, mochetă, cauciuc etc. În clipul de mai jos se regăsesc mai multe tipologii de materiale care pot fi debitate pe ecipamente Eastman mono-strat.

Eagle C-125

Cutter-ul Eastman Eagle C-125 este ultima generație de echipamente de croire pentru șpanuri dintr-o singură foaie sau câteva foi. Este conceput să taie o gamă foarte diversă de materiale inclusiv compozite, materiale folosite în tapițerie sau alte textile tehnice. Face parte din categoria cuttere-lor conveiorizate la care masa de croire este de fapt o bandă rulantă, iar tăierea se face în ferestre la lungimi ale materialului teoretic nelimitate. Avantajul acestor echipamente este productivitatea și faptul că nu ocupă suprafețe mari la nivelul solului.

Este disponibil în mai multe variante constructive: lățimi de 1,98m., 2,44m., 2,74m., 2,90m., 3,20m., respectiv 3,96m. și lungimi de 4,88m., 6,10m., respectiv 10,97m.. Alte dimensiuni sunt disponibile la comandă.

Optimizează procesul de producție.
Eastman Eagle C-125 ajută la creșterea productivității și optimizează procesul de producție fiind posibilă tăierea fără probleme inclusiv a pieselor mai lungi decât fereastra de tăiere. Rapoartele care sunt generate de sistem ajută la urmărirea productivității, consumurilor și permit urmărirea atentă a timpilor de producție la nivel de comandă, operator, schimb de lucru ș.a.m.d.

Tăierea continuă crește productivitatea.
Exclusive InMotion™ este o opțiune care permite tăierea simultan cu deplasarea conveiorului asigurând astfel în anumite cazuri o productivitate mărită.

Extinderea ușoară a capabilităților.
Eastman Eagle C-125 dispune de o gamă bogată de accesorii opționale și de un set de aproximativ 60 de scule (cuțite, dornuri, crestături) care asigură o adaptabilitate perfectă unei anumite aplicații. Astfel de opțiuni includ posibilitatea inscripționării de informații pe piesele croite sau tăierea pe contur a materialului preimprimat.

Eficiență energetică.
Eastman Eagle C-125 poate fi dotat cu control automat al nivelului de vacuum, fapt care înseamnă ajustarea nivelului funcție de material și reducerea acestuia pe perioada în care echipamentul este în așteptare. În acest mod se obțin economii importante în consumul de energie electrică și implicit cu costurile de exploatare.

S-125

Cutter-ul Eastman® S-125 este un echipament de croire pentru șpanuri dintr-o singură foaie sau câteva foi de mare viteză și precizie conceput să taie o gamă foarte diversă de materiale. Face parte din categoria cuttere-lor statice cu masă fixă de croire și lungimi mari care să permită inclusiv desfășurarea operațiilor pregătitoare sau de croire efectivă în paralel. Este modelul ideal pentru croirea cu productivitate maximă a comenzilor unice tip Made-To-Measure sau a pieselor de dimensiuni foarte mari. Ales de o dimensiune potrivită, S-125 permite definirea a două sau mai multor zone de lucru folosite alternativ pentru operațiile de așezare a materialului, tăiere și preluare a pieselor încât prin suprapunerea acestor faze se obține o utilizarea eficientă a echipamentului simultan cu creșterea productivității.

Este disponibil în multe variante constructive pentru tăierea materialelor cu lățimi între 1,37 m și 3,96+ m și lungimi utile începând de la 2,44 m și până la 10,97+ m., semnul + desemnând faptul că la cerere pot fi fabricate echipamente care depășesc aceste valori.

Versatlilitate.
Funcție de aplicație S-125 poate fi echipat cu cap de tăiere standard, cu cap ranforsat pentru aplicații de tăiere tip "heavy-duty" sau cap de tăiere destinat debitării fibrei de sticlă.

Croire precisă.
Fixarea materialului pe masa de tăiere a S-125 se face cu vacuum și este fermă, asigurând astfel o calitate ridicată a croirii.

Mai multe operații cu un singur cap de tăiere.
S-125 este dotat cu trei suporturi de scule pe care se pot monta simultan cuțit circular, cuțit drept, dorn sau sculă pentru crestături dintr-o gamă de aproximativ 60 de tipo-dimensiuni disponibile. În configurație este prevăzut și pix pentru marcaje sau adnotări pe piese.

COMBI LASER

Cutter-ul COMBI LASER este ideal în croirea materialelor care necesită "sudarea" muchiilor pentru a evita destrămarea și se bazează pe tehnologia echipamentelor Eastman statice. Capul de tăiere este reprezentat de un laser pe gaz cu o putere de 200W (opțional disponibil și în putere de 100W) și dispune de trei suporturi de scule și un pix/marker acționat pneumatic.

Masa statică este disponibilă într-o gamă variată de lungimi și lățimi încât să se potrivească cât mai bine necesităților specifice ale clienților în producția de prototipuri, unicate sau serie. Materialul este așezat manual pe suprafața de tăiere de către un operator.

Versatilitate.
Tăiere, marcare, perforare și sudarea marginilor într-o singură mașină.

Două operații într-una singură.
Sigilarea muchiilor în scopul evitării destrămării odată cu tăierea elimină o operație suplimentară necesară în cazul materialelor la care apare acest fenomen, cum sunt nylonul sau cele cu fibre groase.

Schimbare rapidă a aplicației.
Dispunerea pe același cap mecanic atât a laserului cât și a suporturilor de scule reduce la maxim timpul de schimabare a modalității de croire cu observația că nu pot funcționa simultan tăierea laser cu cea mecanică.

Fără contact.
Faptul că nu există contact mecanic între capul de tăiere și material oferă avantajul unei calități și viteze de tăiere sporite.

Putere reglabilă.
Puterea laserului este controlată software încât să fie adaptată perfect caracteristicilor materialului.

COMBI ROUTER

Cutter-ul COMBI ROUTER este destinat debitării și frezării materialelor groase și de densitate ridicată. Sistemul este dotat pe lângă capul de frezare și cu două port-scule pentru cuțite fiind posibil a fi folosit într-o gamă variată de aplicații de frezare/tăiere. Controlul pneumatic al axei Z și ajustarea manuală a adâncimii de pătrundere facilitează tăierea atât a materialelor moi dar și a celor dure cum ar fi plăcile de lemn, a compozitelor, plăcilor din fibre sau plastic. Sistemul de aspirare a deșeurilor și prafului rezultate în urma frezării păstrează un mediu de lucru curat.

COMBI ROUTER poate fi exploatat cu succes în producția de prototipuri, serii mici, dar la fel de bine în cea de serii mari fiind proiectat pentru a atinge viteze maxime constructive de până la 101 cm./sec.

Versatilitate.
Frezare și tăiere într-o singură mașină. Disponibil în varianta statică în aceleași tipo-dimensiuni ca modelul S-125.

Două operații într-una singură.
Sigilarea muchiilor în scopul evitării destrămării odată cu tăierea elimină o operație suplimentară necesară în cazul materialelor la care apare acest fenomen, cum sunt nylonul sau cele cu fibre groase.

Schimbare rapidă a aplicației.
Suprafețe de lucru diferite pentru cele două aplicații, respectiv suprafață de unică folosință pentru frezare și suprafață standard pentru aplicațiile de tăiere.

Protejat pentru lucrul în medii speciale.
Echipamentul poate fi fabricat în variante protejate la medii de lucru solicitante cum ar fi umezeala sau praful.

Diponibil ca opțiune.
Capul de frezare este disponibil și ca opțiune pentru echipamentele de croire fixe sau conveiorizate din familia

Sisteme de croire multi-strat

Cutterele multi-foaie sunt echipamentele destinate croirii materialelor așezate în foi suprapuse numite "șpan" anterior procesului de croire. Croirea din șpan asigură o productivitate ridicată, practic prin tăierea unui perimetru obținându-se un număr de piese egal cu numărul de foi din șpan. Pentru o croire perfectă, masa de tăiere este prevăzută cu vacuum care asigură stabilitatea materialului în urma comprimării. Cutterele din această categorie sunt destinate fie croirii comenzilor mici-medii corespunzătoare unei grosimi a șpanului comprimat de maxim 2,5cm, fie comenzilor medii-mari, în cazul echipamentelor care pot croi până la grosimi ale șpanului comprimat de 7,2-7,5 cm.

Raptor 75x

Familia de cuttere Raptor 75x este rezultatul a mulți ani de cercetări și perfecționări continue. Noul Raptor este simplu de folosit, ușor de întreținut și poate croi piese de cea mai bună calitate și cu productivitate ridicată fiind destinat cu grosimi de până la 7,5 cm. Raptor este disponibil în variantă standard pt. lățimi ale materialului de 2m, dar poate fi comandat și la lățimi nestandard. Caracteristica principală a unui Raptor poate fi sintetizată într-o propoziție: poate croi 24 de ore pe zi, șapte zile dintr-o săptămână și 365 zile pe an.

Ușor de folosit.
Nu există niciun alt cutter mai ușor de folosit. Interfața cu operatorul îl ghidează permanent operatorul în procesul de tăiere încât acesta învăță să-l utilizeze în doar câteva ore, chiar dacă nu are nicio experiență anterioară, mesajele sugestive ghidându-l în rezolvarea oricăror probleme apărute la tăiere.

Productivitate ridicată.
Pregătirea rapidă și auto-ajustarea automată a parametrilor permit operatorilor să înceapă tăierea rapid și să obțină o eficiență ridicată. Productivitatea şi fluxul tehnologic mai bune vor creşte numărul de piese croite şi vor scurta timpul de execuţie.

Rezultate optime de la prima încercare.
Raptor asigură un raport optim între viteza de tăiere şi calitatea părţilor. Acesta analizează specificul fiecărei comenzi şi își ajustează automat parametrii pentru a maximiza viteza şi optimiza calitatea, oferind piese tăiate perfect de la bun început.

Timp ridicat de funcționare neîntreruptă.
Proiectarea simplă combinată cu cea mai recentă tehnologie disponibilă în piață au condus la obținerea celui mai fiabil sistem de croire de pe piață. Utilizarea motoarelor electrice fără perii, a controlului distribuit sau a tehnologiei inovatoare de ascuțire permit timpi de staționare din cauză de defect sau pentru înlocuirea pietrelor de ascuțire reduși la maxim.

Măsoară ceea ce contează.
Rapoartele disponibile în interfață ajută managerii să identifice modalitățilede eficientizare a proceselor de lucru, raportând date ușor de înteles precum timpul total de tăiere, timpul de așteptare, timpul dintre comenzi, totalul de piese tăiate și multe altele.

Talon 25x

Familia de cuttere Talon 25x este destinat tăierii de șpanuri mici-medii cu grosimi de până la 3 cm., fiind echipamentul ideal în producția de serii mici sau pe comandă. Talon este disponibil în variantă standard pt. lățimi ale materialului de 2m, dar este disponibil la comandă și la alte lățimi. Caracteristica principală a unui Talon poate fi sintetizată într-o propoziție: poate croi 24 de ore pe zi, șapte zile dintr-o săptămână și 365 zile pe an.

Ușor de folosit.
Nu există niciun alt cutter mai ușor de folosit. Interfața cu operatorul îl ghidează permanent operatorul în procesul de tăiere încât acesta învăță să-l utilizeze în doar câteva ore, chiar dacă nu are nicio experiență anterioară, mesajele sugestive ghidându-l în rezolvarea oricăror probleme apărute la tăiere.

Productivitate ridicată.
Pregătirea rapidă și auto-ajustarea automată a parametrilor permit operatorilor să înceapă tăierea rapid și să obțină o eficiență ridicată. Productivitatea şi fluxul tehnologic mai bune vor creşte numărul de piese croite şi vor scurta timpul de execuţie.

Rezultate optime de la prima încercare.
Talon asigură un raport optim între viteza de tăiere şi calitatea părţilor. Acesta analizează specificul fiecărei comenzi şi își ajustează automat parametrii pentru a maximiza viteza şi optimiza calitatea, oferind piese tăiate perfect de la bun început.

Timp ridicat de funcționare neîntreruptă.
Proiectarea simplă combinată cu cea mai recentă tehnologie disponibilă în piață au condus la obținerea celui mai fiabil sistem de croire de pe piață. Utilizarea motoarelor electrice fără perii, a controlului distribuit sau a tehnologiei inovatoare de ascuțire permit timpi de staționare din cauză de defect sau pentru înlocuirea pietrelor de ascuțire reduși la maxim.

Măsoară ceea ce contează.
Rapoartele disponibile în interfață ajută managerii să identifice modalitățilede eficientizare a proceselor de lucru, raportând date ușor de înteles precum timpul total de tăiere, timpul de așteptare, timpul dintre comenzi, totalul de piese tăiate și multe altele.