Plotare și digitizare

Plotare și digitizare. Operații de bază în proiectarea, verificarea și lansarea în producție a tiparelor și încadrărilor.

Categoria echipamentelor Gerber destinate desenării tiparelor, modelelor sau încadrărilor cuprinde o gamă variată de plottere, de la cele destinate producției și desenării la scara 1:1 a încadrărilor, motiv pentru care sunt disponibile până la lățimi de 2,2m, până la cele de mici dimensiuni folosite în principal la crearea și verificarea tiparelor. Noile generații sunt în tehnologia cu jet de cerneală care prin lipsa contactului dintre capul de scriere și medie au o durată de exploatare îndelungată cu un consum redus de energie electrică. Gama cuprinde și plottere cu peniță și cuțit care pot să deseneze, dar și să decupeze tipare din hârtie sau carton.

Planșetele digitizor permit introducerea în format digital a tiparelor din carton sau desenate pe hârtie, sau chiar reproducerea unei piese cusute fără desfacerea cusăturilor. O altă modalitate modernă și rapidă de introducere în format electronic a tiparelor este prin fotografiere și prelucrare prin intermediul unui modul software.

Ploter Gerber MP

Familia de plottere MP

Familia de plottere cu jet de cerneală MP este soluția ideală pentru desenarea rapidă la lățimi utile de maxim 180 cm., respectiv 220 cm., poate la cele mai reduse costuri de exploatare pentru astfel de echipamente. Viteza de desenare este deosebită, ajungând și până la 180 m2 pe oră la modelul MP 2204. Legarea la calculator se poate face pe USB sau Ethernet.

Robustețe și fiabilitate.

 • Fabricat din componente de aluminiu sau prin injecție este destinat să reziste celor mai solicitante condiții de utilizare.
 • Componentele sensibile sunt plasate într-o incintă ermetică ce reduce riscul contaminării cu praf și al uzurii premature din aceste motiv, în timp ce prin proiectare s-au redus la maxim piesele aflate în mișcare și s-au consolidat punctele de fixare pentru a reduce riscul defectărilor.
 • Panourile de protecție sunt prinse fără șuruburi pentru a înlesni accesul la componentele critice și a ușura operațiunile de service.
 • Au fost prevăzute distanțoare speciale care elimină riscul atingerii pereților ca urmare a ridicării capacului, evitând atât deterioraea acestora cât și a echipamentului.

Amortizare rapidă.

 • MP poate folosi hârtie atât de subțire de până la 20 grame/m2, ceea ce reprezintă o economie de până la 50% îa costurilor cu acest consumabil, comparativ cu hârtia standard folosită la echipamentele similare ale altor producători.
 • Kit-urile de mentenanță la prețuri accesibile asigură funcționarea fără probleme pe perioade îndelungate.
 • Integrare deplină cu programele AccuMark® și WinPlot, reducând la minim timpul de învățare a operării.
 • Folosește atât cartușe de cerneală de uz general tip HP45A, cât și cartușe Gerber Ultra ink care aduc economii suplimentare și elimină dependența de un singur furnizor al acestora.

Performanță.

 • Plotează până la 180 m2/oră la lățime maximă cu o rezoluție de 300 dpi.
 • Încărcare rapidă a unei noi role, prinderea capătului hârtiei făcându-se cu clipsuri și eliminând folosirea benzii autoadezive.
 • Previne uscarea cartușelor prin curățarea automată a acestora după fiecare job prin intermediul stației opționale de parcare.
 • Cuțit de tăiere a hârtiei inclus și ușor manevrabil.
 • Gabarit redus care permite plasarea la perete.
 • Silențios în exploatare, cu un nivel de zgomot inferior unui volum de 40 dB.
 • Semnalizare vizibilă cu LED a stării de funcționare, necesarul efectuării operațiilor de mentenanță și panou informativ privind rapoarte diverse, consum de hârtie și cerneală, etc.
 • Monitorizare și comandă de la distanță printr-un PC Windows®.
 • Sistemul de încărcare a rolei de hârtie este foarte comod fiind amplasat la nivelul podelei încât permite schimbarea rolei de către o singură persoană.
 • Bară de preluare suplimentară opțională pentru plotare continuă a rolelor cu o greutate de până la 45Kg.

Plotter SP-120

Plotterul GERBERplotter™ SP-120 cu peniţă este destinat desenării și tăierii tiparelor din hârtie sau carton, fiind echipamentul ideal pentru atelierele de creație sau design. Poate desena sau tăia hârtie și carton subțire în role cu lățimi de până la 120 cm., cu gramaje de până la 130 g/m2 şi viteze de până la 60 cm/sec.

Reduce costurile.
Plotterul SP asigură desenarea și tăierea rapidă a tiparelor folosind consumabile cu prețuri reduse.

Compatibilitate.
Plotterul SP este compatibil cu sistemele Gerber AccuMark® și Silhouette™.

Spațiu redus.
Plotterul SP ocupă foarte puțin spațiu în încăpere, putând fi plasat practic oriunde.

Planșetă de digitizare Silhouette

Planșeta Silhouette

Planșeta de copiere digitală Silhouette™ permite atât digitizarea tiparelor din carton sau desenate, cât și introducerea în format electronic de tipare ridicate direct după îmbrăcăminte folosind un "stilou" electronic.

Proiectează mai bine și mai rapid.
Desenează la scară reală pe planșeta Silhouette, iar sistemul va încadra la scară desenul pe ecranul calculatorului. După ce fixează cu ace sau bandă de lipit piesele de îmbrăcăminte pe planșetă, operatorul trasează în jurul conturului tiparelor direct în calculator.

Modificări imediate.
Introducerea rapidă a modificării mostrelor prin trasare pe contur. Revizuire automată rapidă a rezervei de coasere sau a modificării gradării tiparelor.

Flexibil.
Pe lângă integrare directă cu programul Gerber AccuMark, este compatibilă cu o varietate largă de programe de proiectare asistată ale altor producători.

Digitizare foto AccuScan

AccuScan

AccuScan™ este un modul software care permite convertirea tiparelor în format fizic într-un format digital acceptat de către sistemul de proiectare a tiparelor și încadrărilor, Gerber AccuMark®.

Programul digitizează tiparele prin scanarea sau fotografiere cu o cameră foto digitală obișnuită, după ce acestea au fost lipite în prealabil pe o planșetă.

Digitizează tiparele rapid. 
Cu AccuScan se pot converti tipare din carton, plastic sau hârtie. Se pot digitiza mai multe tipare simultan și astfel procesul poate fi mai rapid cu până la 20-50% față de digitizarea manuală.

Modalitate flexibilă de instalare. 
AccuScan se adaugă unei stații de proiectare AccuMark existente sau se poate instala de sine stătător pe un calculator separat. Planșeta pe care se lipesc tiparele poate fi procurată de la Gerber sau poate fi confecționată ușor de către utilizator. Odată tiparele digitizate, pot fi ușor editate și gradate folosind funcțiile avansate ale programului AccuMark.

Punere în funcțiune rapidă. 
AccuScan are o interfață simplă și intuitivă încât și utilizatorii puțin experimentați pot să opereze cu ușurință. Detectează automat crestăturile, firul drept, liniile interne, semnele pentru găuri și perimetrul exterior.

Planșetă digitizor Gerber

Planșeta Digitizor

Planșeta digitizor GERBERdigitizer™ este destinată introducerii tiparelor desenate sau din carton în format electronic acceptat de către programele AccuMark si CutWorks. Operatorul marchează principalele puncte de pe perimetrul pieselor folosind un cursor cu lupă având 16 butoane, iar sistemul va construi prin interpolare forma exactă a acestora. Dimensiunea utilă a planșetei este de 1.115 mm x 1.520 mm.. Conectarea planșetei la calculator se face prin interfață serială de tip RS-232C.

Folosire ușoară.
Planșeta GERBERdigitizer este cea mai ușor de folosit și cea mai rapidă planșetă aflată pe piață astăzi. Este compusă din planșeta propriu-zisă, un meniu și un cursor prvăzut cu lupă și 16 butoane cu care se urmărește conturul tiparelor.

Accelerează timpul de proiectare. 
Odată introduse în calculator, tiparele pot fi editate, modificate sau multiplicate, inclusiv transmise în format electronic către terți.

Informații complete despre tipare.
Prin intermediul GERBERdigitizer pot fi precizate toate detaliile tiparului, cum ar fi localizarea și tipul crestăturilor sau informații către sistemul de croire GERBERcutter®.

Arhivarea în siguranță a modelelor.
Odată introduse în format electronic, tiparele pot fi stocate și arhivate în format electronic pe medii diverse, protejându-le astfel la pierdere ca urmare a unor accidente sau dezastre naturale.