Șpănuit & derulat

Echipamentele din familia XLs și 250S asigură șpănuirea automată fără tensionare și cu aliniere perfectă a materialelor din rolă sau pliate. Se pot șpănui materiale din role cu greutate începând de la maxim 50 kg până la 250 kg și diametre de la maxim 40 cm până la 120 cm. Gama de mașini de șpănuit este completată de o varietate bogată de mese de șpănuit conveiorizate sau statice, cu sau fără pernă de aer. Pe lângă soluțiile de șpănuire destinate croirii multi-strat, gama de produse include și derulator de rolă pentru croirea pe echipamente mono-strat.

Seria XLs

cutroomintegration-iconMașinile de șpănuit din seria GERBERspreader™ XLs reprezintă varianta ideală din punct de vedere al raportului preț/performanțe pentru șpănuirea cu aliniere perfectă și fără tensionare a materialelor în rolă sau pliate în aplicații diverse cum sunt confecțiile textile, tapițerie etc. Seria include două modele, XLs-50 pentru role cu greutatea de până la 50 Kg. și diametru maxim de 40 cm, respectiv XLs-125 pentru role cu greutate de până la 125 g și diametru exterior de maxim 60cm. Lățimea maximă a materialului este de 180 cm, 200 cm. sau 240 cm.

Economii de material.
Șpănuitoarele GERBERspreader XLs asigură alinierea precisă a marginilor, fapt care permite plasarea pieselor cât mai aproape de capete și laterale reducând astfel consumurile materiale.

Flexibilitate adaptată nevoilor.
Șpănuitoarele GERBERspreader XLs pot așeza atât materiale țesute cât și tricotate, în role sau pliate. Opțional sunt disponibile prinzătoare de capăt, iar șpănuirea se poate face atât cu fața în sus, cât și față-la-față (zigzag).

Încărcare și descărcare ușoare.
Cuva rolei poate se rabate automat la orizontală încât să permită încărcarea și descărcarea fără efort. Interfața cu operatorul este prin ecran sensibil la atingere (touch-screen), ușor de învățat și intuitivă.

Derulator SPF

SPF-100 este destinat derulării materialului aflat în role cu lățimi de până la 200 cm., greutate de până la 100 kg și diametru exterior maxim de 65 cm. Echipamentul asigură alinierea marginii prin control electronic și derulare fără tensionarea materialului.

Randament superior.
Derulatorul asigură alimentarea cu material a sistemelor de croire mono-strat și poate funcționa continuu sau intermitent, sincronizat cu conveiorul cutter-ului.

Aliniază marginea materialului.
Derulatorul SPF asigură alinierea marginii folosind un detector în infra-roșu și deplasând cuva stânga-dreapta în mod corespunzător.

Rapid și sigur.
Cu o înălțime la sol de doar 37 cm este ergonomic permițând încărcarea rolei fără efort. Opțional este disponibil rabatarea acționată prin motor a cuvei în scopul ușurării încărcării.

Mese model I

Mesele model I suportă greutăți de până la 800kg. Sunt disponibile în 5 variante de lățimi, începând de la 180cm și până la 260cm. Au suprafață rezistentă la zgâriere (grosimea laminării de 1mm) care permite croire atât automată cât și manuală.

Calitate Gerber.
Cu o structură de oțel solidă, permit mașini de șpănuit role cu greutăți mari, de până la 250kg.

Soluții adaptate.
Mesele sunt disponibile atât în variantă statică, cât și conveiorizate, cu sau fără pernă de aer.

Tipo-dimensiuni variate.
Înălțimea este ajustabilă între 75-95 cm. Modulele au dimensiune standard de 1,2m, dar pot fi comandate și module de 0,6m.

250S

Mașina de șpănuit GERBERspreader™ 250S derulează materiale din role grele cu greutatea de până la 250 kg și diametru maxim de 90cm, respectiv 120 cm cu opțiunea de cuvă specială. Este modelul ideal pentru aplicații de producție a scaunelor din industria auto, inclusiv pentru burete laminat cu textil în role de mari dimensiuni.

Reduce consumul de material.
GERBERspreader 250s asigură alinierea marginilor folosind un detector în infra-roșu, aducând astfel economii importante de material.

Viteză și siguranță.
Viteza de șpănuire maximă este de 100m/min. Cuva rolei este rabatată electric pentru o încărcarea/descărcarea rapidă a acesteia. Pentru role grele se poate comanda opțional un sistem de încărcare de tip lift.

Gamă de lățimi diversă.
Șpănuitorul poate fi comandat în funcție de nevoile specifice ale clientului pentru lățimi de 160 cm, 180 cm, 200 cm, respectiv 220 cm. Opțional se pot comanda prinzătoare de capăt și accesorii pentru șpănuirea cu fața în jos.

Permite role de mari dimensiuni.
Opțiunea cuvă specială permite derularea rolelor de dimensiuni foarte mari, cu diametre de până la 120cm.