În urmă cu mai bine de 125 de ani, Eastman a lansat pe piață prima mașină electrică de tăiat materiale textile care a permis industriei îmbrăcămintei să evolueze de la metodele manuale tradiționale la o tehnologie modernă și de mare productivitate. Astăzi, compania continuă să livreze soluții performante care integrează cea mai recentă tehnologie și care permit nu doar croirea manuală sau automată a materialelor textile clasice, dar și a noilor materiale avansate din gama compozitelor. Având clienți în toată lumea, echipamentele sale sunt destinate unor domenii de activitate diverse cum sunt cel al confecțiilor textile, materialelor compozite, ambalajelor, mobilierului tapițat, textilelor tehnice sau producției de componente pentru mijloacele de transport auto, aeronautic sau naval.

Ca afacere de familie aflată la a cincea generație, Eastman este devotat excelenței și calității. Produsele performante ale companiei vor putea să pătrundă mai ușor în România și țările învecinate prin intermediul Polisea, firmă care va asigura nu doar comercializarea acestora, dar și instalare, punere în funcțiune, service, suport tehnic și școlarizarea operatorilor, toate servicii de calitate confirmate de experiența de peste 25 de ani în domeniu.

Polisea este distribuitor autorizat al firmei Eastman pentru România şi Republica Moldova începând cu anul 2018.

În calitatea sa de integrator al soluțiilor Eastman, Polisea oferă clienților consultanţă în privinţa dotării sălilor de croit, asistenţă tehnică, instalare și punere în funcțiune, service şi suport pentru echipamentele Eastman, organizarea de cursuri pentru exploatarea și întreținerea acestora, atât la sediul propriu, cât şi al beneficiarului, comercializarea echipamentelor și pieselor de schimb sau consumabilelor aferente (cuţite, benzi transportoare etc.). Pentru buna servire a celor interesați, Polisea dispune la sediul său de un centru tehnologic unic pentru Europa de Est, cu o suprafață de 500m2, în care sunt expuse și se pot folosi atât în scopuri demonstrative cât și pentru testare cele mai noi echipamente Eastman.

Mai jos găsiți grupate pe categorii de sisteme și gamă de servicii scurte descrieri ale produselor Eastman, iar selectând grupa de interes veți putea să aflaţi mai multe despre ce probleme de producție rezolvă, precum și despre beneficiile soluțiilor oferite. În cazul în care veți dori mai multe amănunte sau aveți o cerere de ofertă, ne puteți contacta direct sau puteți completa formularul de la rubrica Contact.

Croire automată

Familia echipamentelor Eastman de croire automată a materialelor flexibile cuprinde utilaje care croiesc rapid, cu mare precizie și repetabilitate materiale dispuse într-un strat, în câteva foi și multi-strat. Pot fi tăiate materiale folosite în sute de tipuri de aplicații, inclusiv materiale dovedit a fi dificil sau chiar imposibil de tăiat folosind echipamentele altor producători.

Echipamentele sunt disponibile într-o gamă variată de lungimi și lățimi încât să satisfacă orice tip de producție, de le prototipuri, unicate sau producție de serie. Echipamentele sunt configurabile, putându-li-se atașa tot felul de dispozitive opționale care să permită adaptarea la specificul aplicației, și astfel să asigure o productivitate și calitate superioare.

 

Gama soluțiilor speciale include:

■ Marcarea și etichetarea pieselor
■ Materiale voluminoase și densitate redusă
■ Materiale groase sau rigide
■ Lipirea muchiilor pt. evitarea destrămării
■ Tăiere în unghi
■ Detecția defectelor – piele naturală
■ Lățimi și lungimi la cerere pt. aplicații speciale

Croire manuală

Denumirea Eastman a devenit standard și sinonimă mașinilor de croit și tăiat manual încă din 1888, așa cum Xerox desemnează în limbaj comun un echipament de copiere a documentelor. Mașinile Eastman sunt proiectate să taie o gamă diversă de materiale, de la cele tradiționale până la cele mai noi folosite în industria bunurilor flexibile astăzi. Fabricate folosind cele mai moderne tehnologii, componente de înaltă calitate și personal cu înaltă calificare, mașinile permit tăierea oricăror forme, de la cele simple până la cele complexe.

 

■ Cuțite drepte – sunt proiectate cu cuțit vertical pendular de mare viteză și permit tăierea multi-strat în grosimi mari
■ Cuțit cu disc – se folosesc la tăierea în linie dreaptă sau curbe cu rază mare
■ Foarfeci circulare – permit tăierea încadrărilor, formelor de un singur tip sau a mostrelor. Soluția ideală pentru croirea de serie mică.
■ Cuțite de capăt de șpan – Folosite la tăierea foilor în șpanuri realizate manual
■ Dispozitive de Găurit/ Marcare/ Aplicații speciale – Folosite pt. realizare de butoniere, pense sau alte marcaje; perforarea tiparelor, fâșiere etc.

Software

Suita EastmanPRO este un pachet software sofisticat și inteligent care constituie „coloana vertebrală” a tuturor integrărilor de soluții automate Eastman. Pachetul oferă căi de creștere a productivității valorificând la maxim potențialul echipamentului fizic. Suita este gândită modular permițând oricând adăugarea de noi facilități și funcții, ajutând operatorul să își atingă rapid și cât mai bine obiectivele de producție.

 

■ Configurează-ți suita – Investește doar în modulele de care ai nevoie, când ai nevoie
■ Funcții diverse și complete de proiectare, plasare sau digitizare pt. o gamă diversă de industrii și aplicații
■ Contracte de upgrade și suport tehnic disponibile la cerere
■ Training la sediul Polisea, al beneficiarului sau online
■ Intuitiv și interfață ușor de înțeles
■ Disponibil în mai multe limbi
■ Posibilitatea integrării cu cititoare de coduri de bare
■ Posibilitate de integrare în sisteme ERP existente folosind scripturi predefinite