Roboți colaborativi

Apariția roboților colaborativi, adică a roboților care pot lucra fără măsuri de siguranță speciale în preajma muncitorului uman, tinde să ridice automatizarea la un nou nivel, neatins până acum, colaborarea și interacțiunea directă dintre om și robot. Termenul de "cobot" este cel mai nimerit în descrierea acestei noi generații de sisteme automate de manipulare. Firma noastră este primul integrator al soluțiilor care folosesc coboții Universal Robots din zona de Sud-Vest a României.

Universal Robots produce roboți colaborativi siguri, flexibili și ușor de folosit de către companiile din întreaga lume. Roboții colaborativi automatizează și simplifică procesele repetitive și monotone. Cu această abordare, ajutăm departamentele de producție să le atribuie lucrătorilor sarcini mai plăcute - ajutăm astfel la crearea de locuri de muncă care să le ofere noi provocări și să adauge valoare companiei.

Cei trei roboți colaborativi pe care vi-i punem la dispoziție sunt ușor de integrat în mediile de producție existente. Cu șase articulații și flexibilitate ridicată, aceşti roboţi colaborativi sunt proiectaţi să imite mișcarea unui braț uman. Selectați mărimea robotului colaborativ care corespunde cel mai bine cerințelor dvs. de mai jos.

Robotul UR3

Robotul colaborativ UR3 este un robot de masă colaborativ mai mic, perfect pentru sarcinile de asamblare ușoară și operaţiuni automate pe bancul de lucru. Cobotul compact de masă cântărește numai 11 kg, dar are o sarcină utilă de 3 kg, o rotație de 360 ​​de grade la toate îmbinările și o rotație infinită al articulația din capăt. Aceste caracteristici unice fac din cobotul UR3 cel mai flexibil robot de masă colaborativ, ușor de folosit pentru a lucra alături de angajații actuali de pe piață.

Robotul colaborativ UR3 este un asistent optim în aplicațiile de asamblare, polizare, lipire și înşurubare, care necesită o calitate uniformă a produsului. Robotul colaborativ de masă poate fi de asemenea utilizat într-o stație separată de lucru montată pe banc, pentru preluarea, asamblarea și plasarea pieselor în fluxurile de producție optimizate. Datorită formei sale compacte și a programării ușoare, este ușor să-l mutaţi între sarcini pentru a satisface nevoile de producție, având ca rezultat un cost total redus al proprietății și o perioadă de recuperare a investiţiei foarte rapidă.

Aplicațiile robotului UR3 cuprind industriile de producţie, de la dispozitive medicale până la circuite și componente electronice.

UR5

Robotul UR5

Braţul robotului industrial ușor, extrem de flexibil și colaborativ UR5 vă permite să automatizați sarcini repetitive și periculoase cu sarcini utile de până la 5 kg. Robotul flexibil UR5 este ideal pentru a optimiza procesele de colaborare cu greutate redusă, cum ar fi: preluarea, plasarea și testarea.

Cu o rază de lucru de până la 850 mm., robotul colaborativ UR5 pune totul la dispoziție, oferind timp angajaților dvs. pentru a adăuga valoare altor etape de producție.

Robotul UR5 de la Universal Robots este foarte ușor de programat, oferă configurare rapidă, este colaborativ și sigur și, la fel ca și alți roboți de acest tip, are unul dintre cei mai reduşi timpi de recuperare a investiţiei din industrie.

UR10

Robotul UR10

Robotul colaborativ industrial Universal Robots UR10 este cel mai mare braț robotizat industrial, conceput pentru sarcini mai mari, unde precizia și fiabilitatea sunt de o importanță capitală. Cu brațul robotului industrial UR10 puteți automatiza procesele și sarcinile care cântăresc până la 10 kg.

Procesele de colaborare mai grele, cum ar fi: ambalarea, paletizarea, asamblarea și preluarea şi plasarea sunt toate potrivite pentru robotul industrial UR10. Cu o rază de acoperire de până la 1.300 mm, robotul industrial UR10 este conceput pentru a fi mai eficient în îndeplinirea sarcinilor pe o suprafaţă mai mare. Prin urmare, puteți economisi timp pe liniile de producție unde distanța poate fi un factor.

Robotul industrial colaborativ UR10 este foarte ușor de programat, oferă configurare rapidă, este colaborativ și sigur și, la fel ca și alți roboți de acest tip, are unul dintre cei mai reduşi timpi de recuperare a investiţiei din industrie.

Specificație UR3UR5UR10
Rază de acțiuneraza500 mm.850 mm.1.300 mm.
Sarcină utilăSarcina3 Kg.5 Kg.10 Kg.
Amprentăamprenta128 mm.149 mm.190 mm.
MasăMasa11 Kg.18,4 Kg.28,9 Kg.