Automatizări-IoT / Roboți / IT&C

Fondată în 1994 de un grup de foști colegi ingineri automatiști și de calculatoare la Institutul pt. Tehnică de Calcul și Informatică (ITCI), Polisea a avut în vedere să ofere clienților săi din industrie soluții care să integreze cele mai recente și avansate tehnologii ale domeniului.

Noi nu vindem produse sau servicii, noi vindem soluții care înseamnă nu doar adaptare la nevoile specifice ale clienților, ci colaborare pe termen lung, dincolo de perioada de garanție. Specializarea noastră în domeniul automatizărilor și electronicii industriale îmbinată cu cunoștințele avansate din domeniul calculatoarelor de procese ne-a permis să răspundem pretențiilor justificate ale clienților din industrii diverse.

Automatizări & IoT

Polisea proiectează și implementează soluții de automatizare la cheie bazate pe automate programabile (PLC) care acoperă o gamă diversă de aplicații în industrie: sisteme de detecție și control al traficului persoanelor sau vehiculelor, control acces în incinte, sisteme de securitate a muncii, automatizarea proceselor pe banda de producție care acoperă tehnologii de identificare prin coduri de bare sau RFID, control de calitate în tehnologie video, citire și poziționare obiecte și subansamble etc.:

• Automatizări industriale: analiza tehnică a proceselor industriale și implementarea soluțiilor eficiente în raport tehnico-economic în domeniul automatizărilor electrice, proiectare, dezvoltare și optimizare software, precum și punere în funcțiune, service și training utilizatori, proiectarea și realizarea de sisteme de supraveghere tip SCADA sau IIoT, vizualizare HMI, proiectarea și realizarea rețelelor de comunicație industriale în protocoale diverse (Modbus, Profinet etc.) ;

• Proiectare dezvoltare software: soluții de automatizări bazate pe automate programabile și microcontrolere, dar și soluții de monitorizare și controlul proceselor în timp real.

Roboți

Apariția roboților colaborativi, adică a roboților care pot lucra fără măsuri de siguranță speciale în preajma muncitorului uman, tinde să ridice automatizarea la un nou nivel, neatins până acum, colaborarea și interacțiunea directă dintre om și robot. Termenul de „cobot” este cel mai nimerit în descrierea acestei noi generații de sisteme automate de manipulare. Firma noastră este primul integrator al soluțiilor care folosesc coboții Universal Robots din zona de Sud-Vest a României.

Avantajul competitiv al Polisea este legat de dublarea experienței în domeniul roboților de expertiza în domeniul automatizărilor industriale, cloud și IIoT, fapt ce ne permite oferirea de soluții integrate robotizare-automatizare. Având o bază consistentă de clienți în domeniul croirii bunurilor flexibile, ne concentrăm pe soluții de preluare și plasare (pick-and-place) a componentelor debitate, un domeniu manual intensiv și pentru care robotizarea și automatizarea pot însemna creșteri importante ale eficienței.

IT&C

​​Polisea asigură comercializarea, întreţinerea, reparaţia, acordarea de consultanţă si asistenţă tehnică în domeniul tehnicii de calcul, echipamentelor de telecomunicaţii, reţelelor de date și serviciilor de tip cloud.

Valorificând experiența îndelungată de peste 25 ani în domeniul IT, dar și calitatea de partener Microsoft, gama serviciilor pe care le oferim clienților noștri include nu doar comercializarea, ci și implementarea soluțiilor moderne bazate pe tehnologii cloud, concepute pentru a vă oferi ajutor astfel încât să realizați mai multe cu aplicații Office inovatoare, cu servicii inteligente din cloud și cu securitate de nivel superior de tip Microsoft365 și Microsoft Azure.

Celor care doresc modernizarea vechilor centrale telefonice de companie sau punerea în funcțiune de  centrale moderne de tip VoIP folosind aceeași rețea locală structurată de date, le asigurăm implementarea sistemelor de tele​fonie de tip 3CX.