Automatizări & IoT

Polisea proiectează și implementează soluții de automatizare la cheie bazate pe automate programabile (PLC) care acoperă o gamă diversă de aplicații în industrie: sisteme de detecție și control al traficului persoanelor sau vehiculelor, control acces în incinte, sisteme de securitate a muncii, automatizarea proceselor pe banda de producție care acoperă tehnologii de identificare prin coduri de bare sau RFID, control de calitate în tehnologie video, citire și poziționare obiecte și subansamble. În ultima perioadă, specialiștii Polisea au abordat soluții integrate de automatizare cu tehnologia cloud, și ca urmare pun la dispozitia celor interesați aplicații de tipul "Internetul Obiectelor" (IoT) în colectarea, analiza și monitorizarea diferiților parametri de proces: temperatură, umiditate, presiune, calitatea aerului, inclusiv CO2 sau compuși volatili, geolocație, contorizare energie sau utilități etc., în domeniul industriei, agriculturii, serviciilor sau cel comercial.

Automatizare

 • Automatizări industriale: analiza tehnică a proceselor industriale și implementarea soluțiilor eficiente în raport tehnico-economic în domeniul automatizărilor electrice, proiectare, dezvoltare și optimizare software, precum și punere în funcțiune, service și training utilizatori, proiectarea și realizarea de sisteme de supraveghere tip SCADA sau IIoT, vizualizare HMI, proiectarea și realizarea rețelelor de comunicație industriale în protocoale diverse (Modbus, Profinet etc.)
 • Proiectare dezvoltare software: soluții de automatizări bazate pe automate programabile și microcontrolere, dar și soluții de monitorizare și controlul proceselor în timp real.

Proiecte implementate (exemple):

 • Sistem de verificare optică a codului CARIN ștanțat pe caroserie și comparare cu codul înregistrat în tagul RFID;
 • Sistem de monitorizare a traficului interior cu detecție laser selectivă și turnicheți de dirijare a accesului la traversarea pietonilor;
 • Sistem de monitorizare a accesului în celule de roboti de sudură;
 • Sisteme de dirijare a traficului cu semafoare și bariere.

Internetul Obiectelor IoT

Internetul obiectelor (în engleză Internet of Things, abreviat IoT) este un concept ce presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte. Soluțiile IoT pe care le oferim se bazează pe o conectivitate diversă cum sunt Bluetooth, WiFi, LoRaWAN, NB-IoT, ZigBee, Sigfox, și LTE.

Comercial IoT

Comercial IoT este deja prezent în viața noastră în clipa când ieșim din casă și părăsim Consumator IoT (casa inteligentă). Există o gamă variată de aplicații care se pretează locurilor vizitate frecvent de populație precum clădirile de birouri, supermarket-urile, magazine, hoteluri, locuri de divertisment sau întreținerea sănătății. În această paletă intră monitorizarea condițiilor de mediu, accesul în clădiri, controlul optim al iluminatului și consumului energetic, trasabilitatea bunurilor și multe altele. Rezultatul este o experiență mai plăcută vizitatorilor și clienților hotelurilor sau restaurantelor, totul conjugat cu o monitorizare mai eficientă a clădirilor inteligente sau birourilor smart.

Industrial IoT

Spre deosebire de Consumator IoT, Industrial IoT se adresează sistemelor automate noi sau existente oferind noi căi de îmbunătățire a productivității și eficienței. Sectoarele pretabile sunt unitățile de producție și fabricație mai ales pentru că aici monitorizarea utilităților și echipamentelor poate produce economii semnificative.

Sistemele automate actuale sunt învechite pentru că au fost instalate cu mulți ani în urmă și de aceea integrarea lor în sistemele actuale este infinit mai complicată decât în domeniul comercial. Pentru a asigura soluția potrivită și scalabilă este necesară integrarea așa-numitelor portaluri (gateways) care să asigure conexiunea dintre senzori, controlere existente și Cloud. Una dintre sarcinile principale ale unui gateway este să asigure compatibilizarea protocoalelor folosite în proces cu cele care permit manipularea datelor în Cloud. Suplimentar, un gateway este calea optimă pentru înregistrarea evenimentelor și procesare locală  oferind flexibilitate maximă în integrarea de soluții.

Aplicații IoT și IIoT

Industrial:

 • Producție
 • Minerit și exploatarea resurselor naturale
 • Agricultură
 • Utilități
 • Smart Cities
 • Administrarea clădirilor

Comercial:

 • Ospitalitate
 • Sănătate
 • Retail

 

Integrare IoT și soluții de automatizare

Ceea ce individualizează Polisea este și efortul de a oferi clienților săi nu doar soluții bazate pe cea mai nouă tehnologie disponibilă la ora actuală, dar și să integreze domenii aflate la granița dintre automatizări, informatică și internet. Specializarea dusă la extrem obligă deseori clientul la a fi nevoit să contracteze lucrări cu mai multe firme specializate, iar integrarea într-o aplicație unică să devină un obstacol major. Polisea oferă integrarea soluțiilor de automatizare cu cele de Cloud și Internetul Obiectelor, încât aplicații existente bazate pe tehnologii clasice, cum este SCADA, să poată fi portate în aplicații Cloud moderne și care dau posibilitatea utilizatorului să urmărească procesele industriale sau diverși parametri chiar de pe un simplu telefon mobil.